Global Paint Triatlon Challenge

Triatlon

Na het grote succes in 2019 waarin de 1/8 triatlon als extra jubileumonderdeel op ons programma stond, kon een vervolg niet uitblijven. Er kan nu ook deelgenomen worden aan de 1/4 triatlon. De 1/4 triatlon bestaat uit: 1000 m zwemmen, 40 km wielrennen en 10 km hardlopen. De 1/8 triatlon bestaat uit: 500 m zwemmen, 20 km wielrennen en 5 km hardlopen.

Het is ook mogelijk om de 1/4 triatlon in een team van 3 personen af te leggen: de Tri-Together. Hierbij rondt ieder teamlid een onderdeel af (zwemmen of wielrennen of hardlopen). Dit wordt opeenvolgend gedaan, oftewel in een estafettevorm. De Tri-Together is een leuke uitdaging voor familie, vriendengroep en sportieve collega's.

Startlocatie

De start is op zondag 5 september bij de loswal van De Klef.
10:05 uur Start 1/4 triatlon (individueel) Meer info
10:20 uur Start tri-together (estafette) Meer info
11:00 uur Start 1/8 triatlon (individueel) Meer info

De start van het fietsen is bij De Klef op de Waalbandijk.
De start van het hardlopen is bij het gemeentehuis.
De finish is in de Wielstraat in Beneden-Leeuwen.

Belangrijk

  • De loswal is alleen te voet of per fiets te bereiken! Volg de instructies van de verkeersregelaars op.
  • DijkenSport kent vele onderdelen. Er kunnen zich nog enkele deelnemers van andere, eerder gestarte, onderdelen op het parcours begeven. Gun ook hen nog een verdiende finish.
  • Alleen deelnemers met een startnummer hebben toegang tot de wisselvakken. Er wordt op gecontroleerd dat het startnummer (arm) correspondeert met het nummer van het stuurbordje aan de racefiets. Zorg dan ook dat beide nummers goed zichtbaar zijn. De chip aan de enkelband is voor de tijdregistratie.
  • Indien het onderdeel zwemmen geen doorgang kan vinden (watertemperatuur te laag, lage waterstand, etc), wordt de triatlon afgewerkt in een “run-bike-run” variant. Deelnemers worden hier dan tijdig over geïnformeerd.

Deelnamevoorwaarden en aanvullende informatie

Voor deelname aan de triatlon gelden een aantal voorwaarden. Lees meer

Reglement triatlon

Lees ook het reglement aandachtig door. Lees meer

Nieuwe data voor 2021 vr 3, za 4 en zo 5 sept