31 aug + 1 sep 2019

Persberichten

Voor vragen en nadere info kunt u contact opnemen met Monique Mulders, woordvoerder van DijkenSport.nl (06-36203530)

Persbericht 28-04-2017:

DijkenLoopteam brengt Bevrijdingsvuur naar oorlogsmonumenten

West Maas en Waal – Het DijkenLoopteam van DijkenSport.nl haalt in de nacht van 4 op 5 mei om 1.30 uur voor de zesde keer het landelijk bevrijdingsvuur op in Wageningen. Waarnemend burgemeester Bert van Swam overhandigt daar de fakkel aan het team. De estafettelopers brengen het vuur naar alle oorlogsmonumenten in de gemeente West Maas en Waal. Hiermee geven zij symbolisch uiting aan de overtuiging dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en doorgegeven moet worden. Bij elk monument steken zij een kaars aan en staan – samen met vertegenwoordigers van lokale comités – stil bij de slachtoffers die hun leven gaven voor de vrijheid. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Vanaf de Trambaan in Boven-Leeuwen loopt het complete team via de Zandstraat naar het laatste monument: de Stoottroeperskapel. Daar neemt burgemeester Thomas Steenkamp rond 9.35 uur het bevrijdingsvuur in ontvangst. Het DijkenLoopteam wordt begeleid door twee gemeentebusjes die voor de veiligheid van de lopers en voor de andere weggebruikers hun zwaailichten voeren. Voor meer info: www.dijkensport.nl

Programma
Het programma met het tijdschema voor het aansteken van de kaarsen bij de monumenten ziet er als volgt uit (tijden bij benadering):
3.50 uur Wamel (Dorpsstraat), 4.30 uur Dreumel (Waalbandijk), 4.55 uur Dreumel (Rooijsestraat), 5.55 uur Alphen (Burg. Baltussenplein), 6.50 uur Maasbommel (Raadhuisdijk), 7.45 uur Appeltern (Maasdijk), 8.50 uur Boven Leeuwen (Past. Schoenmakersstraat), 9.20 uur Beneden-Leeuwen (RK Kerkhof), 9.35 uur Beneden-Leeuwen (Stoottroeperskapel)

Persbericht 27-03-2017:

Start training DijkenLoop op 4 april

Beneden Leeuwen - Op dinsdag 4 april begint de training voor de 18e Maas en Waalse DijkenLoop die op 2 en 3 september plaatsvindt.
De DijkenLoop is het hardlooponderdeel van DijkenSport.nl. Elke dinsdag tot en met eind augustus zijn er van 19.30 tot 21.00 uur trainingen voor beginners en (ver)gevorderden. De training start bij 'de Wiel' in Beneden-Leeuwen, vanaf dit jaar ook de nieuwe start- en finishlocatie van de DijkenLoop. Na een gezamenlijke warming-up volgt elke loper of loopster een passend schema in een eigen niveau-groep.

Voor beginners is het ideaal om samen hard te lopen zodat zij elkaar motiveren om in elk geval de 5 km te volbrengen. (Ver)gevorderde hardlopers kunnen trainen voor een snellere tijd of een langere afstand (10, 15 of 21,1 km).
Voor meer info en opgave voor de training: Marion van de Veerdonk (0487 - 542561 of hbanken@hetnet.nl)

Voor inschrijven en alle info over de vernieuwingen bij de DijkenLoop: www.dijkensport.nl

Persbericht 26-03-2017:

Start inschrijving 18e editie DijkenSport.nl

Beneden-Leeuwen – De inschrijving voor de 18e editie van de vernieuwde DijkenSport.nl op 2 en 3 september gaat van start. Voor de acht afstanden van de Maas en Waalse DijkenLoop, het Skeeleren over Dijken en de Rabo Ploegentijdrit kunnen deelnemers vanaf 1 april inschrijven. Voor het populaire Bourgondisch Fruitwandelen en Fruitfietsen begint de inschrijving op 9 april.

Veel vernieuwingen
Het programma van DijkenSport.nl 2017 is bij drie van de vijf onderdelen vernieuwd. Vooral de andere invulling en aangepaste parcoursen gaan bij deelnemers én publiek voor meer beleving zorgen. Dit geldt ook voor de nieuwe en feestelijke start- en finishlocatie in de Wielstraat in Beneden-Leeuwen met uitzicht op de Waalbandijk.

Voor uitgebreide info over de vernieuwingen en de inschrijfmogelijkheden: www.dijkensport.nl

Persbericht 24-02-2017:

DijkenSport.nl vernieuwt voor meer beleving

Maas en Waal – De start en finish dichter bij de dijk in de Wielstraat. Geen marathon meer maar wel een 15 km. En een ploegentijdrit in plaats van de Wieler Classic. Dat zijn de belangrijkste vernieuwingen bij DijkenSport.nl dat op zaterdag 2 en zondag 3 september voor de 18e keer wordt gehouden in en rond Beneden-Leeuwen.

De vernieuwingen zijn volgens de organisatie nodig om deelnemers én publiek meer beleving te bieden. Ook zijn hierdoor minder afzettingen nodig op de diverse routes en wordt de drukke Zandstraat op de zaterdag ontlast. De laatste jaren liep het aantal deelnemers aan de DijkenLoop terug door o.a. de toename van regionale hardloopevenementen in september . Dit was ook het geval bij de Maas en Waal Marathon die door acht dorpen kwam. De ploegentijdrit voor wielrenners wordt samen met Ren en Toer Vereniging ‘De Leeuwen’ georganiseerd. Voorheen werd deze tijdrit medio juni in het buitengebied van Dreumel gehouden.

De vernieuwingen veroorzaken een behoorlijk aangepast programma van DijkenSport.nl met andere starttijden en andere routes.

Het programma op 2 en 3 september ziet er als volgt uit. De komende weken worden de routes en starttijden uitgewerkt en op de website gezet.
DijkenLoop op zaterdag 2 september
• De TrailRun in Appeltern blijft ongewijzigd
• De jeugdlopen van 1 en 2 km (tot en met 12 jaar) gaan van de zondagmorgen naar de vroege zaterdagavond zodat ze gaan aansluiten bij de ColorRun van 20.00 uur (12 t/m 19 jaar)
• De parcoursen van de Jeugdlopen en ColorRun worden verlegd naar het gebied rond De Wiel in Beneden-Leeuwen.