Persberichten

Voor vragen en nadere info kunt u contact opnemen met Minette Tromp, woordvoerder van DijkenSport.nl (06-12572506)

Persbericht 26-04-2020: Ook DijkenSport gaat dit jaar niet door

Met pijn in ons hart hebben we besloten om de 21e editie van DijkenSport.nl dit jaar niet door te laten gaan. Het grootste sportevenement van deze regio stond gepland op 4, 5 en 6 september.

Het is heel begrijpelijk dat de overheid, op advies van het RIVM, een streep heeft gezet door alle evenementen tot 1 september 2020. En niemand weet welke maatregelen er in de toekomst nog opgelegd gaan worden.

Aangezien ons evenement enkele dagen na 1 september al zou plaatsvinden, hebben we als bestuur gemeend op tijd duidelijkheid te moeten scheppen voor deelnemers, vrijwilligers en sponsoren. In de 'anderhalve meter samenleving' is het onmogelijk om zo'n weekend te organiseren.

De 21e editie van DijkenSport.nl staat nu gepland op 3, 4 en 5 september 2021.

Voor nu: houd afstand en blijf gezond! We hopen jullie dan allemaal in het eerste weekend van september 2021 weer te mogen begroeten!

Persbericht 18-03-2020: Inschrijfdatum DijkenSport uitgesteld

Op 1 maart jl. hebben we ons prachtige programma DijkenSport 2020 (4, 5 en 6 september) bekend gemaakt. Met heel veel enthousiasme zijn de diverse commissies al enkele maanden volop bezig met de voorbereidingen.

Echter er zijn nu andere, veel belangrijkere zaken die de aandacht van ons allemaal vragen. En wij denken dat heel weinig sporters, wandelaars en fietsers op dit moment bezig zijn met evenementen zoals bijvoorbeeld het DijkenSport-weekend.

Er is nog geen aanwijzing dat DijkenSport 2020 niet door zal kunnen gaan maar gezien de grote onzekerheid die er op dit moment in Nederland heerst, hebben we besloten de inschrijfdatum voorlopig uit te stellen. Deze stond gepland op zondag 5 april maar zal met enkele weken uitgesteld worden.

We zullen de berichtgevingen van het RIVM en de overheid goed in de gaten houden en jullie rond 20 april weer nader informeren over de stand van zaken. 'Zorg goed voor jezelf en elkaar!'

Persbericht 01-03-2020: Programma DijkenSport 2020 is rond

Het programma voor 2020 is rond! We hebben geprobeerd om voor iedereen weer iets leuks aan te bieden. De vrijdagavond blijft de avond van de jeugd met de MTB tijdrit en ColorRun. Op zaterdag gaan we weer Bourgondisch genieten met het Fruitwandelen en Fruitfietsen. Op zondag hebben we de DijkenLoop (halve marathon, 10 km, 10 km teamrun, 5 km en jeugdlopen) en de ploegentijdrit.

De jubileumonderdelen waren zo succesvol dat zowel de triathlon als het me-moveren zijn ingepast. Bij de triathlon kan er dit jaar gekozen worden uit de 1/4 en 1/8 triathlon en de 1/4 tri-together. Het skeeleren is verplaatst naar zondag.

Skeeleren en me-moveren op zondagmiddag
Uit de evaluatie bleek dat de skeelerwedstrijd (een ronde van 33,5 km) een te groot parcours betrof om veilig af te kunnen zetten. We hadden daar meer dan 100 verkeersregelaars voor nodig. We hebben zelfs professionele mensen in moeten huren. Verder zorgde het afzetten van dit parcours op zaterdag voor veel weerstand vanuit de inwoners die moeite hadden om winkels en sportverenigingen e.d. te bereiken en toeristen die onze regio bezochten. Enkele vrijwilligers zijn daarbij bedreigd en hebben aangegeven om zich bij eenzelfde opzet niet meer als verkeersregelaar in te willen zetten.

Dit heeft ons doen besluiten om op zaterdag geen wedstrijd meer te organiseren. In overleg met de commissie Hardlopen (schuiven met tijden en Trailrun laten vallen) en de commissie Wielrennen (limiet deelnemende teams verlaagd) is er aan het einde van de zondag ruimte vrijgemaakt voor een skeelerwedstrijd en het NK Me-Moveren. Deze onderdelen maken nu gebruik van het geheel afgesloten ploegentijdrit parcours. Veiligheid voor alles!

Programma vrijdag 4 september:

*MTB tijdrit (junioren)
*ColorRun

Programma zaterdag 5 september:

*Bourgondisch Fruitwandelen (diverse afstanden)
*Bourgondisch Fruitfietsen (diverse afstanden)

Programma zondag 6 september:

*DijkenLoop (halve marathon, 10 km, 10 km teamrun, 5 km en jeugdlopen)
*Triathlon (1/4 en 1/8 individueel en 1/4 estafette)
*Ploegentijdrit
*Skeeleren en steppen (wedstrijd en toertocht)
*Me-Moveren (NK en toertocht)

De inschrijving voor alle onderdelen start op zondag 5 april om 8:00 uur.

Persbericht 16-01-2020: Nieuw bestuur klaar voor DijkenSport 2020

Na de jubileumeditie in 2019 heeft DijkenSport afscheid genomen van vier bestuursleden: Masjel van Ooijen, Ton Gradussen, Roel van Leeuwen en Monique Mulders, samen goed voor meer dan 45 bestuurservaring.

Het nieuwe bestuur is alweer enkele maanden bezig met de voorbereidingen voor de editie van 2020. Freek van Wamel heeft de voorzittershamer overgenomen van Ton Gradussen. Diëgo Alblas, verantwoordelijk voor de hardlooponderdelen en de triatlon, heeft in 2019 al een jaar meegedraaid en is de opvolger van Masjel van Ooijen. Jelle Kosters, verantwoordelijk voor start/finish en verzorging, gaat de taken van Roel van Leeuwen overnemen. En Minette Tromp, al jaren secretarieel en algemeen ondersteunend zeer nauw betrokken bij DijkenSport, neemt het secretariaat over van Monique Mulders.

Verder bestaat het bestuur uit Gerard Janssen (penningmeester), Gerard Kosters (hulpverlening, veiligheid en parcours), Esther Kirchberg (wielrennen/ skeeleren) en Stef Kraan (Bourgondisch fruitwandelen en fruitfietsen).

We rekenen weer op een prachtig Maas en Waals evenement op 4, 5 en 6 september.

Nieuwe data voor 2021 vr 3, za 4 en zo 5 sept