Nieuws: maart

Het programma voor 2020 is rond! We hebben geprobeerd om voor iedereen weer iets leuks aan te bieden. De vrijdagavond blijft de avond van de jeugd met de MTB tijdrit en ColorRun. Op zaterdag gaan we weer Bourgondisch genieten met het Fruitwandelen en Fruitfietsen. Op zondag hebben we de DijkenLoop (halve marathon, 10 km, 10 km teamrun, 5 km en jeugdlopen) en de ploegentijdrit.

De jubileumonderdelen waren zo succesvol dat zowel de triathlon als het me-moveren zijn ingepast. Bij de triathlon kan er dit jaar gekozen worden uit de 1/4 en 1/8 triathlon en de 1/4 tri-together. Het skeeleren is verplaatst naar zondag.

Skeeleren en me-moveren op zondagmiddag

Uit de evaluatie bleek dat de skeelerwedstrijd (een ronde van 33,5 km) een te groot parcours betrof om veilig af te kunnen zetten. We hadden daar meer dan 100 verkeersregelaars voor nodig. We hebben zelfs professionele mensen in moeten huren. Verder zorgde het afzetten van dit parcours op zaterdag voor veel weerstand vanuit de inwoners die moeite hadden om winkels en sportverenigingen e.d. te bereiken en toeristen die onze regio bezochten. Enkele vrijwilligers zijn daarbij bedreigd en hebben aangegeven om zich bij eenzelfde opzet niet meer als verkeersregelaar in te willen zetten.

Dit heeft ons doen besluiten om op zaterdag geen wedstrijd meer te organiseren. In overleg met de commissie Hardlopen (schuiven met tijden en Trailrun laten vallen) en de commissie Wielrennen (limiet deelnemende teams verlaagd) is er aan het einde van de zondag ruimte vrijgemaakt voor een skeelerwedstrijd en het NK Me-Moveren. Deze onderdelen maken nu gebruik van het geheel afgesloten ploegentijdrit parcours. Veiligheid voor alles!

Programma vrijdag 4 september:

*MTB tijdrit (junioren)
*ColorRun

Programma zaterdag 5 september:

*Bourgondisch Fruitwandelen (diverse afstanden)
*Bourgondisch Fruitfietsen (diverse afstanden)

Programma zondag 6 september:

*DijkenLoop (halve marathon, 10 km, 10 km teamrun, 5 km en jeugdlopen)
*Triathlon (1/4 en 1/8 individueel en 1/4 estafette)
*Ploegentijdrit
*Skeeleren en steppen (wedstrijd en toertocht)
*Me-Moveren (NK en toertocht)

De inschrijving voor alle onderdelen start op zondag 5 april om 8:00 uur.

Nieuwe data voor 2021 vr 3, za 4 en zo 5 sept