Nieuws: september

Wat een mooie start van het sportieve DijkenSport weekend met de MTB tijdrit voor de jeugd op vrijdagavond. Samen met de Obstacle ColorRun hebben we dit jaar de vrijdagavond succesvol een jeugdig tintje gegeven. Met de jeugd hebben we de toekomst!

Bijna 50 jeugdige mountainbikers streden in 3 leeftijdscategorieën om plek 1, 2 en 3 op een speciaal afgezet parcours langs de Wiel met een paar korte maar pittige klimmetjes. De junioren van 7 - 8 jaar en van 9 - 10 jaar reden één ronde van 1 kilometer op het uitdagende parcours. De junioren van 11 - 12 jaar reden twee ronden.

De jongens en meiden hebben alles uit de kast gehaald om zo snel mogelijk het parcours af te leggen. Dat leverde soms een mooie strijd op door nog net even te proberen om je voorganger te passeren en zo flinke tijdwinst te pakken.

De 13 - 14 jarigen reden drie ronden. Althans, dat was de bedoeling maar we hadden één klein probleem omdat in de leeftijdsklasse van 13 - 14 jaar zich maar één inschrijver gemeld had, Luuk van Rijn. En als enige deelnemer win je altijd en dus moesten we op zoek naar een uitdaging voor Luuk. Als lid van RTV de Leeuwen is Luuk naast junior mountainbiker ook een talentvol wielrenner. Hij rijdt wekelijks al met de senioren van RTV mee. En dus kreeg Luuk van de organisatie een zware uitdagende opdracht. “Rijdt in drie ronden een snellere tijd dan de langzaamste deelnemer die één of twee ronden gereden heeft.” Nagenoeg onmogelijk dus en het is hem helaas ook niet gelukt... net niet want hij kwam slechts 2 seconden tekort! Wat een wereldprestatie! Uiteindelijk dus niet voldaan aan zijn onmogelijke opdracht en dus geen eerste prijs maar wel een dik verdiende tweede prijs.

De complete uitslagenlijst is te vinden via deze link.

Pax colorrun

Na de MTB tijdrit zochten 350 jongens en meiden in hun witte shirts en vaak voorzien van een zonnebril ter bescherming de start op van de colorrun. Dit keer was het een speciale versie want we hadden op het parcours vier obstakels neergezet die ook bedongen moesten worden. De start zorgde voor een fantastisch gezicht door het gebruik van shooters met diverse kleuren poeder. De hordes werden genomen en het kleurrijke poeder gewillig in ontvangst genomen, al was ontwijken ook bijna onmogelijk!

Na afloop zorgde dj Ronn Laam voor een toffe afterparty.

De foto's komen binnenkort op onze website en op social media.

Nieuwe data voor 2021 vr 3, za 4 en zo 5 sept