Nieuws: september

Op zondag 1 september vond voor de eerste keer de 1/8 Global Paint Triathlon Challenge plaats. Een nieuw onderdeel binnen onze jubileumeditie waar wij zeker positief op terug kijken.

Halverwege vorig jaar zijn de plannen gaan groeien en zijn we tot een definitieve opzet gekomen. Belangrijkste kaders waren dat de triathlon rondom de Wiel moest lopen en dat het aantrekkelijk zou zijn voor zowel de sporter als de toeschouwer. Ook moest het passen binnen de schema's van de hardloopafstanden en de ploegentijdenrit. Daarnaast was en is het vinden van vrijwilligers ontzettend lastig en wilden we de Zandstraat open houden. Zodoende besloten we de triathlon over de bestaande parcoursen te laten gaan.

De inschrijvingen stroomden binnen en bij 130 deelnemers hebben we besloten om er voor dit jaar niet meer toe te laten.
Wat hebben we ontzettend genoten van alle sporters en de vele toeschouwers. Samen hebben we er een groot succes van gemaakt.

We hebben zeker een aantal evaluatiepunten waar we positief kritisch naar gaan kijken. Want opbouwende kritiek zien wij als gratis advies! Ook gaan we uiteraard evalueren of er in 2020 een vervolg gaat komen op dit toch wel spectaculaire onderdeel.

RABO PLOEGENTIJDRIT

Tot slot van ons jubileumweekend stond er nog de Rabo Ploegentijdrit op het programma. Dit jaar streden 37 ploegen om de eer. De heren van R&TC Groenewoud reden het 36 km lange parcours het snelst met een gemiddelde van 44,94 km/uur! Ze wisten het Special Cycling Team en MetaGlas Vahalis 2 net voor te blijven. Bij de dames bestond het podium uit veel roze, het roze van de KeK teams. Zij werden tweede en derde achter het damesteam van MetaGlas Vahalis. Dit team klokte een gemiddelde van 37,5 km/uur.

We kunnen terugkijken op een geweldig weekend! Dank aan alle sponsors, deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers!

Nieuwe data voor 2021 vr 3, za 4 en zo 5 sept