Nieuws: september

Onder een stralende zon meldden de eerste deelnemers voor het onderdeel Me-Moveren zich zaterdag al vroeg bij de balie in de Sportlaan. Gewapend met een startnummer verzamelden de 62 sportievelingen zich in de tent, waar ze werden toegesproken door de initiatiefnemers van het Nederlands Kampioenschap en de toertocht. Uiteraard was hun boodschap: veiligheid en sportiviteit voorop!
Na de briefing werd er een groepfoto gemaakt en even later konden de Me-Moveraars op weg naar de start. Voor de toerrijders was het doel veelal de eindstreep halen in een redelijke tijd. Maar bij de wedstrijdrijders ging het erom wie er Nederlands kampioen zou worden en wie het podium zou halen.

Zo’n 33,5 kilometer ging het volle bak over de mooie rivierdijken in het land van Maas en Waal. De titel bij de heren werd gewonnen door Stefan van Happen uit Veldhoven, met een tijd van 01:15:20. Hij werd op het podium gehuldigd met Dennis van Doornik uit Druten en Rijk de Groot uit ‘s-Hertogenbosch aan zijn zijde. Bij de dames was Mireille Baart uit Wageningen in 01:19:04 de snelste, voor Berdike Stokvis uit Sint-Michielsgestel en Jessica van Balen uit ’s-Hertogenbosch. De kampioenschapstruien werden uitgereikt door heuse rondemissen.

SKEELEREN

Bij het skeeleren was er dit jaar weer een wedstrijd over een afstand van 67 kilometer. Bij de mannen werden -zoals wel verwacht bij het opmaken van de startlijst- Crispijn Ariëns en Peter Michael de nummers 1 en 2, op gepaste afstand gevolgd door Christian Maus die Wim Kwakkel nog net voor wist te blijven.

Bij de dames won Janina Wolf deze door de warmte toch wel pittige wedstrijd. De tweede plek was voor Nienke Houët en derde werd Maaike Linders. De toertocht over 33,5 kilometer waarbij geen tijdregistratie verplicht was, trok bijna 100 liefhebbers op skeelers en longboards.

STEPPEN

Ook voor de 30 steppers stond er een wedstrijd op het programma, de Kickbike-cup. Bij de heren won Adriaan Rignoir met grote overmacht, tweede werd Kris Derveaux en Joost Haveman maakte het podium compleet.

Fiona Olthof won bij de dames en wist zelfs net iets eerder te finishen dan de tweede man. Hermien Koers werd tweede en Alice Klooster werd derde.

De reacties op het eerste officiële kampioenschap voor me-movers, de organisatie, het parcours, de omgeving en de sfeer voor en na de wedstrijd waren lovend. Al met al was het een zeer geslaagde dag.

Foto's van deze onderdelen komen binnenkort online.

Nieuwe data voor 2021 vr 3, za 4 en zo 5 sept