Nieuws: mei

In verband met de extreme weersverwachting van aanstaande zondag, heeft de Hoofdofficier van Dienst van de Brandweer een advies afgegeven aan de Gemeente West Maas en Waal betreffende onze jubileumloop de Maas en Waal Marathon op zondag 2 juni a.s.

Dat advies luidt : ALGEHELE AFGELASTING VAN ALLE ONDERDELEN.

Ten grondslag aan dit advies ligt de verhoogde kans op warmteletsels bij deelnemers, vrijwilligers en bezoekers van het evenement.

Als organisatie van de onderdelen op deze jubileumloop, kunnen wij niets anders dan meegaan in dat advies. Hoe graag we ook samen met iedereen ons 20-jarig bestaan hadden willen vieren, de gezondheid van iedereen staat bovenaan.

De marathon, halve marathon en estafette gaan dus niet door. Ook alle wandeltochten (42 km, 21 km en de 6 km familiewandeling) gaan niet door.

De gemeente heeft inmiddels de vergunning ingetrokken op basis van een herziend advies van het GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

We gaan ons in een later stadium beramen of er een andere datum komt voor de jubileumloop. Berichtgeving daarover zal op onze website en op onze social media kanalen te lezen zijn.

Hopelijk kunnen we ons feestje alsnog wat uitgebreider vieren tijdens het DijkenSport weekend van vrijdag 30 augustus tot zondag 1 september 2019.

Nieuwe data voor 2024:
Vr 30, za 31 aug en zo 1 sept