4-5-6 september 2020

Actueel: augustus 2019

Inschrijving DijkenLoop sluit op 30-8

Vandaag is de allerlaatste dag dat er nog ingeschreven kan worden voor de 20e (jubileum!) editie van DijkenSport.nl. We sluiten om 24:00 uur de inschrijftermijn. Er is geen dag-inschrijving! Dus wil je zondag nog meedoen met hardlopen of wielrennen dan is vandaag je laatste kans!

De inschrijving voor de 1/8 triathlon is gesloten vanwege het bereiken van de limiet. De startlijst staat nu op onze website.

Online inschrijven kan uiterlijk vrijdag 30 augustus nog voor de volgende onderdelen:

> DijkenLoop (21,1 - 10 - 5 km - jeugdlopen - TrailRun)
> Ploegentijdrit

Twijfel niet langer en ga nu meteen naar de inschrijfpagina.

Warm weer tips voor zaterdag

Komende zaterdag beloofd een mooie dag te worden! Niet hebben wij alleen gezorgd voor wederom mooie routes, maar ook het weer lijkt ons gunstig gezind.

Misschien toch nog even goed om onder uw aandacht te brengen hoe u zelf op een warmere dag moet omgaan met wat tropische temperaturen:

  • Zorg voor een goede bedekking van uw hoofd
  • Drink veel, zo mogelijk een halve liter per uur, geen alcohol
  • Rust regelmatig, bij voorkeur in de schaduw
  • Draag luchtige kleding van, bij voorkeur, een lichte kleur
  • Neem extra zout tot u.

Alles begint natuurlijk met een goede voorbereiding vanuit thuis:

  • Zorg dat uw vochthuishouding op peil is: drink dus nu al regelmatig extra water. Een goede graadmeter is de kleur van uw urine: hoe helderder, hoe beter uw vochtbalans.
  • Neem van thuis een bidon of een gevuld hervulbaar waterflesje mee. DijkenSport wil ook haar bijdrage leveren aan het milieu en gaat vanaf dit jaar bij de Bourgondische onderdelen GEEN plastic waterflesjes meer weggeven. Wel zorgen wij voor voldoende watertappunten langs de route. Te beginnen al bij de start op De Wiel.

Skeelertoppers aan de start bij DijkenSport

BREAKING NEWS!

Zaterdag a.s. staan er 2 topsporters aan de start bij de skeelerwedstrijd. Crispijn Ariëns en Nieuw-Zeelander Peter Michael zullen op Maas en Waalse bodem de strijd met elkaar aan gaan.

Chrispijn is de top van het skeeleren en marathonschaatsen in Nederland en ver daarbuiten. Hij behoort al jaren tot de besten van de wereld. Komend seizoen schaatst hij ook weer bij de topploeg OKAY Fashion & Jeans / Interfarms alle marathons in heel Nederland, Weissensee en Zweden. Hij was enkele weken geleden nog in het nieuws door zijn visie op het lange afstand skeeleren.

Ook Peter Michael maakt deel uit van deze ploeg. Het belooft zaterdag een mooie en spannende battle te worden.

Durf jij het op te nemen tegen deze toppers?
Wees er dan nog snel bij want de inschrijving voor de wedstrijd sluit vanavond (donderdag 29 augustus) om 24:00 uur.

Ook voor het NK Me-Moveren en voor de Kickbike-cup kan alleen vandaag nog ingeschreven worden.

Zaterdag 30 augustus is er tussen 11:30 en 12:30 uur alleen voor toerrijders nog de mogelijkheid om zich ter plekke in te schrijven.


Sluiting inschrijving DijkenSport

Nog maar een paar dagen en dan sluiten we de inschrijving van de 20e editie van DijkenSport.nl.

Ben jij een last-minute beslisser?
Wees er dan nog op tijd bij voordat je te laat bent!

Inschrijven voor de MTB tijdrit en ColorRun kan t/m donderdag 29 augustus.

Inschrijven voor skeeleren, steppen en me-moveren kan t/m donderdag 29 augustus. Alleen voor de toertochten kan nog op de dag zelf ter plekke ingeschreven worden. Er is dan geen tijdregistratie meer mogelijk.

Inschrijven voor de DijkenLoop (halve marathon, 10 kilometer, 5 kilometer, jeugdlopen en TrailRun) kan t/m vrijdag 30 augustus.

Inschrijven voor de Tri-Together (1/8 triathlon in teamverband) kan t/m vrijdag 30 augustus.

Inschrijven voor de Ploegentijdrit kan t/m vrijdag 30 augustus.

Ga nu meteen naar de inschrijfpagina.
Ga naar het blauwe blok met het onderdeel van jouw keuze en schrijf jezelf in.

Deelnemer aan het woord: skeeleren

We laten graag deelnemers aan het woord. Dit keer is het de beurt aan Gerard Scheerder, deelnemer aan de skeelerwedstrijd. Gerard schaatste afgelopen winter maar liefst 7016 kilometers. Henk Roelofs, commissielid Skeeleren en oud-voorzitter en erelid van SNH Heumen, sprak met hem.

Je bent vanuit de bouw pas gepensioneerd maar met jouw hobby's skeeleren en schaatsen blijf je doorgaan. Gaat dat nog steeds?
Ja hoor, ik heb dat altijd gedaan. Het is een onderdeel van je leven geworden. Natuurlijk pas ik mij aan aan het ouder worden, ben voorzichtiger en let goed op mijn medesporters.

Zijn die sporten niet gevaarlijk als je ouder wordt?
Misschien wel maar zoals gezegd ik let goed op mijn medesporters in het peloton, en let ik op de baan op het verkeer en de weg. En ja, als je valt kan het schaafwonden maar ook een breuk tot gevolg hebben. Dus heb ik bij het skeeleren altijd beschermers aan.

Hoe lang wil jij er mee doorgaan?
Dat kan ik niet zeggen. Liefst zolang mogelijk maar het moet natuurlijk wel verantwoord zijn. Ik denk wel dat ik op een bepaald tijdstip die beslissing kan nemen.

Afgelopen schaatsseizoen heb jij de allermeeste kilometers op kunstijs in Nederland geschaatst. Was dat een competitie? Hoe kwam jij erbij dat te ondernemen?
Er was in Nederland iemand die alle MyLaps resultaten van alle kunstijsbanen in Nederland bij elkaar optelde en dat op zijn Vink site plaatste. En ik had mezelf al voorgenomen als ik met pensioen was de meeste kilometers van onze vereniging De IJsvogels uit Angeren te gaan schaatsen. Telkens was er iemand anders die hoofdzakelijk op het Nijmeegse Triavium die titel behaalde. Op de Vink site bleek dat ik landelijk ook hoog kon gaan scoren. Nadat Triavium de deuren sloot, had ik op die laatste zondag van het schaatsseizoen daar precies 20.000 ronden gemaakt.

Echter IJsbaan Twente bleef een week langer open en daar wilde de nummer twee zijn achterstaand van ruim 400 kilometer op mij inhalen. Hij woonde daar dichtbij. Toen besloot ik daar ook dagelijks naar toe te reizen, iedere keer vergezeld van een mede-IJsvogel. Op dinsdag gaf mijn rivaal zich gewonnen en voor de zekerheid reed ik daar in Hengelo op de woensdag de 7016 kilometers vol. Het was mij gelukt!

Is het niet vreselijk eentonig zoveel ronden van 300 of 400 meter alsmaar dezelfde kant op, tegen de wijzers van de klok te bikkelen?
Ja dat is zo. Het was altijd prettig als er meerdere schaatsers op de baan waren. En ja, het schaatsen van een natuurijstocht of op de Weissensee is heel anders.

Wat heb je er mee verdiend? En ga je het aanstaande seizoen weer doen?
Nee niks. Wel veel respect en schouderklopjes. In Driel sportman van het jaar op het afgelopen Kersenfeest. Ik ga nu gewoon weer schaatsen en lekker elke keer relaxt koffiedrinken en niet elke keer naar die site kijken.

Jij skeelert dus ook veel in de zomer en was ook al meerdere keren bij DIJKENSPORT in aktie. Heb je ook nu in het jubileumjaar al ingeschreven? En wat vind je van de nieuwe opzet?
Ja, ik vind het een heel mooi traject. Mooi over de dijken, goed asfalt. Weer op een afgesloten parcours. Dat is een stuk veiliger. Velen zullen dat als prettig ervaren. Wel moet het goed bewegwijzerd worden. Voorheen waren de bordjes veel te klein. Het is altijd moeilijk vooraf in te schrijven. Wat voor weer wordt het. Skeeleren bij nat wegdek brengt extra gevaar met zich mee. Het rijden van twee keer hetzelfde rondje is een kwestie van goed je krachten verdelen en dan is het sporten genieten. Ik hoef niet meer op het podium.

Jij gaat hem dus uitrijden. In welke tijd denk je?
Onder normale omstandigheden kan 3,5 uur voor mij haalbaar zijn.

Dank voor dit leuke interview, Henk en Gerard!

Inschrijven voor de skeelerwedstrijd kan nog t/m 29 augustus. Voor de wedstrijd is geen daginschrijving.
Inschrijven voor de toertocht kan ook nog op de dag zelf.

Inschrijving DijkenSport heropend

De voorinschrijving is inmiddels gesloten. Inschrijven voor fruitwandelen en fruitfietsen is niet meer mogelijk. Op zaterdag 31 augustus gaan bijna 4000 deelnemers Bourgondisch genieten van ons mooie Land van Maas en Waal.

Je kunt nog wel inschrijven voor de volgende onderdelen:
> DijkenLoop (halve marathon, 10 kilometer, 5 kilometer, jeugdlopen en TrailRun)
> 1/8 Triathlon
> ColorRun
> MTB tijdrit voor junioren
> Ploegentijdrit
> Skeeleren
> Steppen
> Me-Moveren

Vier jij ons 20-jarig jubileum ook op sportief gebied mee?
Schrijf je dan op tijd in!

Alleen voor de recreatieve skeelertocht, steptocht en me-movertocht kan er op 31 augustus ook nog ter plekke ingeschreven worden.

Sluiting voorinschrijving op vrijdag 16-8

Wil je nog voordelig meedoen aan de 20e editie van DijkenSport? Schrijf je dan uiterlijk vrijdag 16 augustus in.

Vanaf 17 augustus is inschrijving voor de meeste onderdelen ook nog mogelijk maar dan wordt het tarief voor het inschrijfgeld wat hoger.

Voor het Bourgondisch Fruitwandelen en Fruitfietsen zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Dus wees er snel bij voordat de limieten bereikt zijn. De uiterlijke inschrijfdatum voor de Bourgondische onderdelen is op vrijdag 16 augustus. Om 24:00 uur sluiten we de inschrijving van het fruitwandelen en fruitfietsen.

Ook voor het jubileumonderdeel de 1/8 triathon individueel is de limiet bijna bereikt. Bij de triathlon-teams is er nog wel voldoende ruimte. Stel zelf een team samen bestaande uit een zwemmer, een fietser en een hardloper en ga die uitdaging samen aan.

Uitdaging is ook te vinden in het onderdeel TrailRun. Er is een prachtig parcours van 10 km uitgezet in de uiterwaarden van de Waal. We maken daarbij uiteraard gebruik van de aanwezige natuurlijke elementen.

Maar ook voor de hardlopers die gewoon lekker op een verharde ondergrond willen lopen, staan er diverse afstanden op het programma zoals de halve marathon, 10 kilometer en 5 kilometer.

Aan de jeugd hebben we ook gedacht. Op vrijdag is er de MTB tijdrit en de ColorRun met diverse obstakels en op zondagochtend starten we met de jeugdlopen.

Deelnemers die graag op wielen staan, kunnen hun hart ophalen met skeeleren, me-moveren, steppen of met de ploegentijdrit voor wielrenners.

In de loop van zaterdag 17 augustus wordt de inschrijving weer heropend en kan er weer ingeschreven worden.

LET OP: Voor Bourgondisch Fruitwandelen en Fruitfietsen
is inschrijving na 16 augustus niet meer mogelijk!