4-5-6 september 2020

17

Programma DijkenSport 2018

Het weekend van 1 en 2 september staat weer helemaal in het teken van DijkenSport.nl. Het duurt nog even maar we vinden het hoog tijd om het programma voor de 19e editie in 2018 bekend te maken.

Op zaterdag 1 september staan de veelgeprezen Bourgondische Fruitwandeltochten en Bourgondische Fruitfietstochten op het programma. Al wandelend en fietsend genieten van al het moois en lekkers dat het Land van Maas en Waal te bieden heeft.

Op zaterdagavond kan de jeugd tussen 12 en 19 jaar zich weer uitleven tijdens de ColorRun.

NIEUW in 2018: MTB tijdrit

Nieuw dit jaar is de MTB tijdrit voor de jeugd op zaterdagmiddag. Deze individuele tijdrit op mountainbikes is voor jongens en meiden tussen 7 en 14 jaar. Zij rijden over een grotendeels onverhard parcours rondom de Wiel.

Op zondag 2 september gaan als eersten de skeelers van start. Voor hen is een mooie en verbeterde recreatieve skeelertocht uitgezet. Er zijn onderweg verzorgingsposten en de afstand is 42 km (marathon).

Daarna klinken de startschoten van de hardlooponderdelen.
Hardlopers hebben de keuze uit:
- halve marathon
- 10 km bedrijvenloop
- 10 km individueel
- 5 km
- 2 km jeugdloop
- 1 km jeugdloop

Trailrun verplaatst

De TrailRun vindt dit jaar plaats op zondag op een nieuw parcours van 10 km. Start en finish zijn, net zoals bij de andere onderdelen, bij de Wiel in Beneden-Leeuwen. Deelnemers aan de TrailRun ontdekken de prachtige natuur van de uiterwaarden aan de Waal.

Na een succesvolle primeur in 2017 staat de zondagmiddag weer in het teken van de ploegentijdrit.

Uiteraard zorgen we op beide dagen op het sfeervolle Wielplein weer voor een hapje, drankje en gezellige muziek.