4-5-6 september 2020

Actueel: maart 2018

Inschrijven voor Dijkensport 2018

Het is bijna zover...
Vanaf 1 april kan er weer ingeschreven worden voor de volgende onderdelen:

  • DijkenLoop (halve marathon, 10 kilometer (ook als bedrijvenloop) en 5 kilometer)
  • TrailRun (10 kilometer)
  • Jeugdlopen (650, 1300 en 1800 meter, voor jeugd van 1 t/m 12 jaar)
  • ColorRun (3 kilometer, voor jeugd van 12 t/m 19 jaar)
  • MTB tijdrit (individuele tijdrit voor jeugd van 7 t/m 14 jaar)
  • Wielrennen (ploegentijdrit van 36 km voor teams van 4 renners)
  • Skeeleren (vrije tocht van 42 kilometer)

Ga voor inschrijven direct naar de inschrijfpagina door te klikken op deze link.

Bourgondische onderdelen

Liefhebbers van het Bourgondisch Fruitwandelen en Bourgondisch Fruitfietsen moeten nog heel even geduld hebben. De inschrijving voor deze onderdelen start op zondag 15 april om 8:00 uur.

Start training DijkenLoop op 3-4

Op dinsdag 3 april begint de training voor de 19e Maas en Waalse DijkenLoop. Elke dinsdag tot en met eind augustus zijn er van 19.30 tot 21.00 uur trainingen voor beginners en (ver)gevorderden. De training start bij 'de Wiel' in Beneden-Leeuwen.

Na een gezamenlijke warming-up volgt elke loper of loopster een passend schema in een eigen niveau-groep. Voor beginners is het ideaal om samen hard te lopen zodat zij elkaar motiveren om in elk geval de 5 km te volbrengen. (Ver)gevorderde hardlopers kunnen trainen voor een snellere tijd of een langere afstand (10 of 21,1 km).

Voor meer info en opgave voor de training kun je contact opnemen met Marion van de Veerdonk (0487 - 542561 of hbanken@hetnet.nl)

Dijkensport gaat door ondanks brand

Afgelopen week heeft er een grote brand gewoed in het pand waar wij ons magazijn hebben. Hoogstwaarschijnlijk is bijna alles verloren gegaan. Echt verschrikkelijk, met name voor alle vrijwilligers en magazijnbeheerders die er ontzettend veel uren in gestopt hebben om alles netjes op te ruimen en te ordenen.

Maar we laten ons niet kisten en zetten er met z'n allen onze schouders onder om in het weekend van 1 en 2 september weer een geweldig evenement neer te zetten!

Lees hier het artikel in De Gelderlander.

Programma DijkenSport 2018

Het weekend van 1 en 2 september staat weer helemaal in het teken van DijkenSport.nl. Het duurt nog even maar we vinden het hoog tijd om het programma voor de 19e editie in 2018 bekend te maken.

Op zaterdag 1 september staan de veelgeprezen Bourgondische Fruitwandeltochten en Bourgondische Fruitfietstochten op het programma. Al wandelend en fietsend genieten van al het moois en lekkers dat het Land van Maas en Waal te bieden heeft.

Op zaterdagavond kan de jeugd tussen 12 en 19 jaar zich weer uitleven tijdens de ColorRun.

NIEUW in 2018: MTB tijdrit

Nieuw dit jaar is de MTB tijdrit voor de jeugd op zaterdagmiddag. Deze individuele tijdrit op mountainbikes is voor jongens en meiden tussen 7 en 14 jaar. Zij rijden over een grotendeels onverhard parcours rondom de Wiel.

Op zondag 2 september gaan als eersten de skeelers van start. Voor hen is een mooie en verbeterde recreatieve skeelertocht uitgezet. Er zijn onderweg verzorgingsposten en de afstand is 42 km (marathon).

Daarna klinken de startschoten van de hardlooponderdelen.
Hardlopers hebben de keuze uit:
- halve marathon
- 10 km bedrijvenloop
- 10 km individueel
- 5 km
- 2 km jeugdloop
- 1 km jeugdloop

Trailrun verplaatst

De TrailRun vindt dit jaar plaats op zondag op een nieuw parcours van 10 km. Start en finish zijn, net zoals bij de andere onderdelen, bij de Wiel in Beneden-Leeuwen. Deelnemers aan de TrailRun ontdekken de prachtige natuur van de uiterwaarden aan de Waal.

Na een succesvolle primeur in 2017 staat de zondagmiddag weer in het teken van de ploegentijdrit.

Uiteraard zorgen we op beide dagen op het sfeervolle Wielplein weer voor een hapje, drankje en gezellige muziek.