Nieuws: 11

We hebben dit jaar iets nieuws bij de jeugdlopen. Scholen dingen tijdens de DijkenLoop mee naar de titel 'Actiefste school', een actie mede opgezet door Actief Maas en Waal.

Het gaat hierbij niet om het aantal deelnemers per school maar om het percentage leerlingen dat deelneemt. De winnende school wordt uiteraard in het zonnetje gezet bij de uitreiking van de wisselbeker.

Bij de inschrijving vragen we om de naam van de school van je kind in te vullen. Dit is om te kunnen bepalen welke school er tot 'Actiefste school' uitgeroepen gaat worden.

Actief Maas en Waal is door gemeenten en onderwijsinstellingen in het leven geroepen om jeugd te stimuleren actief te bewegen en gezond te leven. Voor de jeugdonderdelen verzorgt Actief Maas en Waal het contact met de scholen. Met voorbereidende loopclinics tijdens de gymlessen en/of na schooltijd wordt de jeugd gestimuleerd om deel te nemen aan sportevenementen. Actief Maas en Waal verzorgt voorafgaand aan elke jeugdloop een warming-up en ondersteunt de organisatie bij de start/finish van de jeugdlopen.

Nieuwe data voor 2021 vr 3, za 4 en zo 5 sept