4-5-6 september 2020

Actueel: augustus 2018

Inschrijving sluit op 31-8 om 24:00 uur

Vandaag, vrijdag 31 augustus, sluit om 24:00 uur de inschrijving voor het hardlopen en wielrennen. Er is geen daginschrijving voor deze onderdelen.

Voor de skeelertocht kan er vandaag nog online ingeschreven worden en dan ligt jouw startnummer zondag netjes voor je klaar. Zondag kan er nog wel ter plekke ingeschreven worden voor de skeelertocht.

Het belooft mooi weer te worden dus het kan druk zijn bij de daginschrijving.

TIP: schrijf vandaag nog in!

Iedereen geniet dankzij de dijken!

Niet alleen de ruim 5000 fruitwandelaars, fruitfietsers, mountainbikers, dijkenlopers, trailrunners, jeugdlopers, colorrunners, skeeleraars en wielrenners komen aan hun sportieve trekken bij de 19e editie van DijkenSport.nl. Ook de aanwonenden van de parcoursen en het publiek op de start- en finishlocatie aan de Wiel in Beneden-Leeuwen kunnen het komend weekend volop Sportief Genieten Dankzij de Dijken en de sportievelingen feestelijk en gastvrij aanmoedigen. Ook voor hen is DijkenSport.nl één groot beweegfeest.

Het programma in het kort:

Vrijdag 31 augustus: Beneden-Leeuwen

20.30 uur opening DijkenSport.nl 2018 met BeweegFeest met DJ Ronn Laam met muziekmarathon uit de jaren 80 – 90 – 00 in en bij de feesttent aan de Wielstraat in Beneden-Leeuwen (het tijdelijke WielPlein)

Zaterdag 1 september: Beneden-Leeuwen e.o.

8.00 uur start Bourgondisch Fruitwandelen
9.00 uur start Bourgondisch Fruitfietsen
12.00 uur finish Bourgondisch Fruitwandelen en Fruitfietsen en start van het BeweegFeest op het WielPlein met DJ en artiesten
17.00 uur vier starts van de Rabo MTB tijdrit bij de Wiel (NIEUW)
20.00 uur start Pax ColorRun (twee ‘kleurrijke’ rondjes rond de Wiel)
20.30 uur vervolg BeweegFeest met DJ op het WielPlein

Zondag 2 september: Beneden-Leeuwen, Wamel en Dreumel

9.00-9.15 u start vrije skeelertocht van 42 km op de Sportlaan
9.30 uur start 21,1 km DijkenLoop
9.40 uur vier starts van de Rabo jeugdlopen op de Wielstraat (650, 1300 meter en 1800 meter)
10.30 uur start 10 km DijkenLoop en 10 km Bedrijvenloop (NIEUW)
10.35 uur start Uit®waarde TrailRun 10 km op de Wielstraat (NIEUW)
10.45 uur start 5 km DijkenLoop (twee rondes van 2,5 km)
13.00 uur start Rabo Ploegentijdrit (6 rondjes van 6 km met maximaal 75 ploegen van 4 personen (die om de 2 minuten starten)
16.00 uur vervolg BeweegFeest met DJ op het WielPlein
20.00 uur einde 19e DijkenSport.nl

Inschrijven tot en met 31 augustus

Individuele hardlopers, skeeleraars en wielrenners kunnen nog tot en met 31 augustus inschrijven via onze website.

Inschrijven hardlopen, skeeleren, wielrennen

Tot uiterlijk vrijdag 31 augustus kan er nog ingeschreven worden voor het hardlopen, skeeleren en wielrennen.

Bij de DijkenLoop kun je kiezen uit de volgende afstanden:
* halve marathon
* 10 kilometer individueel
* 10 kilometer bedrijvenloop (inschrijving sluit op 25-8)
* 5 kilometer
* jeugdlopen (verschillende leeftijdscategoriën)
* trailrun 10 kilometer

Wielrenners kunnen zich nog aanmelden voor de ploegentijdrit. We hebben ruimte voor 75 teams. De voorlopige deelnemerslijst is te vinden op onze website bij het onderdeel Wielrennen.

Jeugdige mountainbikers (7 t/m 14 jaar) leggen op zaterdagmiddag een mooi en uitdagend parcours rondom De Wiel af in een individuele tijdrit.

De skeelertocht is een vrije tocht van 42 km. Bij online inschrijving ligt het startnummer op zondag 2 september voor je klaar. Ook kan er nog ter plekke ingeschreven worden maar houdt dan rekening met extra wachttijd.

De inschrijving voor Bourgondisch Fruitwandelen en Fruitfietsen is inmiddels gesloten.

Sluiting voorinschrijving 17-8 om 24.00 uur

Vandaag, vrijdag 17 augustus, om 24.00 uur sluit de voorinschrijving van de DijkenLoop.

Wil je nog profiteren van een lager inschrijftarief, schrijf je dan vandaag nog in! Een bijkomend voordeel is dat we dan het startnummer en benodigde informatie per post naar je toe sturen.

Tussen 18 en 31 augustus kan er ook nog ingeschreven worden maar dan ligt het inschrijfgeld wat hoger en moet je het startnummer zelf op komen halen.

Bourgondische onderdelen zijn vol
De inschrijving voor Bourgondisch Fruitwandelen en Fruitfietsen is inmiddels gesloten vanwege het bereiken van de limieten.

Daginschrijving skeeleren
Alleen voor de skeelertocht kan er op zondag 2 september ter plekke nog ingeschreven worden.

Voor alle andere onderdelen is geen daginschrijving.

Wisselbeker actiefste school jeugdlopen

We hebben dit jaar iets nieuws bij de jeugdlopen. Scholen dingen tijdens de DijkenLoop mee naar de titel 'Actiefste school', een actie mede opgezet door Actief Maas en Waal.

Het gaat hierbij niet om het aantal deelnemers per school maar om het percentage leerlingen dat deelneemt. De winnende school wordt uiteraard in het zonnetje gezet bij de uitreiking van de wisselbeker.

Bij de inschrijving vragen we om de naam van de school van je kind in te vullen. Dit is om te kunnen bepalen welke school er tot 'Actiefste school' uitgeroepen gaat worden.

Actief Maas en Waal is door gemeenten en onderwijsinstellingen in het leven geroepen om jeugd te stimuleren actief te bewegen en gezond te leven. Voor de jeugdonderdelen verzorgt Actief Maas en Waal het contact met de scholen. Met voorbereidende loopclinics tijdens de gymlessen en/of na schooltijd wordt de jeugd gestimuleerd om deel te nemen aan sportevenementen. Actief Maas en Waal verzorgt voorafgaand aan elke jeugdloop een warming-up en ondersteunt de organisatie bij de start/finish van de jeugdlopen.