Nieuws: 24

Skeeleren over Dijken kent geen wedstrijdelement meer. De skeelertocht is dit jaar een vrije tocht van 40 km. Het parcours wordt geheel met pijlen uitgezet en bij enkele kruispunten zorgen verkeersregelaars voor een veilige oversteek. De start is op zondag 3 september om 9.15 uur. Ondanks dat het een vrije tocht is, start iedereen wel tegelijk.

Reden wijziging
Het parcours van de skeelertocht volgde altijd grotendeels hetzelfde parcours als dat van de marathon. Aangezien de marathon niet meer op het programma staat, kunnen we het parcours niet meer geheel afsluiten alleen voor het skeeleren. Het zou dan te veel gaan kosten door de vele afzettingen en vrijwilligersvergoedingen.

De 20 km skeelertocht is komen te vervallen vanwege te weinig animo.

Nieuwe route
De route is niet veel veranderd behalve dat er, in vergelijking met voorgaande jaren, in tegengestelde richting gereden wordt. Ook is er een extra lus uitgehaald. Onze skeelertocht voert je dus nog steeds over mooie, kronkelige dijken en door gezellige dorpen.


Niet alleen voor skeelers

Het parcours is niet alleen geschikt voor skeelers. Ook steppers, skikers en longboarders zijn uiteraard weer van harte welkom.

Nieuwe data voor 2021 vr 3, za 4 en zo 5 sept