Nieuws: 18

Hardlopers kunnen dit jaar bij de DijkenLoop kiezen uit 5 km, 10 km, 15 km, halve marathon en halve marathon estafette. Ons Koningsnummer, de marathon, staat daarentegen niet meer op het programma. De veranderingen in het nieuwe programma van DijkenSport.nl waren door minder sponsorinkomsten en minder inzet van politie onvermijdelijk.

Marathon vervalt
Wij begrijpen de teleurstelling van enkele deelnemers dat de marathon (en daarmee ook de marathon-estafette) is komen te vervallen. De reden hiervoor is het drastisch teruglopend aantal deelnemers aan de marathon. In 2016 hadden we nog maar 69 individuele marathonlopers en 32 teams. Hierdoor ging deze afstand relatief te veel kosten door de vele afzettingen, vergoedingen voor vrijwilligers en kosten van pendelbussen. Het roer moest om en een compactere opzet is een logisch gevolg.

Nieuwe afstand
Op advies van de hardloopcommissie is besloten om de 15 kilometer als nieuwe afstand toe te voegen. Ook kan de halve marathon met een team van 4 personen als estafette gelopen worden. Er mag echter geen begeleidende fietser meerijden.

Zondagochtend voor hardlopers
Een andere wijziging is dat de hardlooponderdelen voor volwassenen allemaal zijn verplaatst naar de zondagochtend. Het blijkt namelijk dat hardlopers graag zo vroeg mogelijk aan een wedstrijd meedoen. Hierdoor wordt hun dag niet ‘gebroken’ en kunnen ze nog andere activiteiten plannen in de middag (zoals nagenieten van de wedstrijd op onze nieuwe, gezellige start/finish locatie bij de Wiel). Ook hoeven ze hierdoor niet op het heetst van de dag te lopen want op de 1e zondag van september kan de temperatuur nog behoorlijk oplopen.

TrailRun ongewijzigd
Bij de TrailRun zijn geen wijzigingen. Op zaterdag kan er weer gekozen worden uit 8 of 16 km. Het parcours gaat door het prachtige natuurgebied 'De Moringerwaarden' in Appeltern.

Jeugdlopen en ColorRun
De jeugdlopen (voor kinderen van 1 t/m 12 jaar) hebben we verplaatst naar de vroege zaterdagavond. Aansluitend komt de jeugd van 12 t/m 19 jaar aan bod tijdens de kleurrijke ColorRun. Daarmee wordt de zaterdagavond een avond speciaal voor de jeugd.

Nieuwe start/finish locatie
Om de winkeliers aan het Dorpsplein minder overlast te bezorgen en ook de Zandstraat meer te ontlasten, wordt de start/finish locatie verplaatst naar de Wielstraat. Alle starts van de DijkenLoop zijn dit jaar in de Wielstraat, ook van de halve marathon.

Nieuwe parcoursen
Een nieuwe startlocatie betekent nieuwe parcoursen. De hardloopcommissie is er in geslaagd om voor alle afstanden een mooi, nieuw parcours uit te zetten.

Meer beleving
We verwachten dat één start/finish locatie en het compactere parcours voor de 5, 10, 15 en 21,1 km voor meer beleving zal zorgen. Meer beleving voor de deelnemers en voor het publiek!

Nieuwe data voor 2021 vr 3, za 4 en zo 5 sept