4-5-6 september 2020

Actueel: juni 2016

Hulp van pacers voor DijkenLopers

Tijdens onze DijkenLoop in 2015 hebben we een proef gedaan om deelnemers op de 10 km te helpen hun streeftijd te halen. Door ervaren lopers op verschillende snelheden in te zetten als tempomakers, de zogenaamde pacers, boden we een extra service aan alle 10 km lopers.

Reacties op pacers

De deelnemers reageerden na afloop erg enthousiast en varieerden van 'ik was erg blij met de pacer', 'ik heb onderweg veel steun en tips gehad' tot 'ze hebben me geholpen mijn gewenste eindtijd te halen'.

De pacers waren herkenbaar aan de gele hesjes en de gekleurde ballonnen die boven hen uitstaken.

DijkenLoop 2016 met 5 (liever 6) pacers

We willen deze service ook dit jaar aan onze deelnemers op de 10 km aanbieden. Hiervoor hebben we intussen 5 pacers 'vastgelegd' voor tempo's die je leiden naar de eindtijden van 50, 55 en 60 minuten.

Om het team compleet te maken, zijn we nog op zoek naar een ervaren loper die onze deelnemers wil helpen naar een tijd van 45 minuten. Ben jij of ken jij iemand die ons pacerteam kan versterken?

Stuur dan een mail naar communicatie@dijkensport.nl o.v.v. 'Pacer 2016'.

Wij horen graag van je.

Namens de commissie hardlopen,
Pierre Tromp

DijkenLoop Deelnemers aan het Woord 2016

Evenals in 2014 en 2015 laten we ook in 2016 deelnemers aan het woord over hun deelname aan DijkenSport. De aftrap van deze rubriek wordt dit jaar gedaan door het hardlopende echtpaar Ilona en Erico Schiks.

De antwoorden komen uit de pen van Ilona.

Wie zijn Erico en Ilona?

Wij zijn Erico (46 jaar) en Ilona (44 jaar), zijn 16 jaar getrouwd en hebben hardlopen als gezamenlijke hobby.

Waar komt bij ieder van jullie de passie voor hardlopen vandaan?

Ondanks dat Erico al wat langer hardloopt dan ik, hebben we beiden het hardloopvirus te pakken. Het kunnen gaan wanneer je wilt, onafhankelijk van tijd of anderen, is het lekkere van hardlopen. Het buiten sporten in diverse weersomstandigheden en op allerlei locaties maakt het nog leuker.

Wat is jullie ervaring qua deelname aan hardloopevenementen?

We doen allebei aan diverse evenementen in de regio mee. Denk daarbij o.a. aan de Zevenheuvelenloop, Appelternloop, De 8 van Boveneind en natuurlijk de DijkenLoop.

Aan de laatste heeft Erico slechts één keer niet meegedaan, alle andere keren wel. Ik doe daar nu ook al heel wat jaren aan mee. De spanning aan de start en toch weer proberen je tijd te verbeteren, maakt deelname aan wedstrijden leuk.

Verder hebben we als lid van het DijkenLoopteam al 4 jaar op rij het Bevrijdingsvuur in Wageningen opgehaald en verspreid in de dorpen van onze gemeente West Maas en Waal tijdens de Bevrijdingsloop.

Aan welk onderdeel van de DijkenLoop doen jullie mee?

Erico loopt deze editie de halve marathon en ik loop de 10 km. Mede door het trainen voor de Nijmeegse Vierdaagse (4 keer 55 km) zit er voor mij deze keer geen langere afstand in.

Hoe bereiden jullie je voor op jullie deelname?

We trainen elke dinsdag met de loopgroep van Marion van de Veerdonk. Daarnaast lopen we ieder weekend waarbij we niet altijd samen lopen. Erico gaat dan meestal alleen en ik loop vaak samen met vriendin Astrid. Aan hardloopwedstrijden nemen we wel samen deel.

Hebben jullie vooraf een bepaald doel voor ogen?

Ondanks dat uitlopen en genieten het belangrijkst is, proberen we toch ook altijd een goede tijd neer te zetten. Maar hebben daarbij vooraf geen specifieke tijd in gedachten.

Wat zijn voor jullie redenen om aan de DijkenLoop mee te doen?

De DijkenLoop is een gezellige, goed georganiseerde loop. Met veel bekenden langs de weg. Ook na afloop op het plein - onder het genot van een pilsje - is het gezellig nakletsen met iedereen. Dat maakt de DijkenLoop een fantastisch evenement.

Iets wat je verder kwijt wilt over (samen) hardlopen of DijkenSport?

Ondanks dat we veel in de regio - en op de dijken - trainen, blijft het telkens weer genieten van de mooie omgeving waarin we wonen.

Bedankt voor jullie leuke antwoorden en medewerking aan dit item Ilona en Erico. En uiteraard alvast veel succes en plezier tijdens jullie DijkenLoop deelname op 4 september. En dat het biertje erna goed mag smaken!

Wil je Ilona en Erico succes wensen?
Dat kan via deze post op onze Facebook Pagina.

Namens de Commissie PR & Communicatie
Raymond van Toor

DijkenSport en Pax door met ColorRun

Na de succesvolle Pax ColorRun in 2015 organiseren we op zaterdagavond 3 september de tweede editie van deze kleurrijke loop voor 12 t/m 19 jarigen.

Ook dit jaar wordt de organisatie geholpen door enthousiaste stagiaires van het vak ‘Bewegen, Sport en Maatschappij’ op het Pax Christi College. Met als doel er samen een fantastische happening te maken.

ColorRun met obstacles

De deelnemers worden tijdens deze kleurrijke loop van 3,5 km door het centrum van Beneden-Leeuwen al rennend bedolven onder vele kleurpoeders. En komen dit jaar voor het eerst ook enkele 'obstacles' onderweg tegen.

Voor de start krijgt iedere deelnemer een lichtgevend staafje en nog een extra, kleurrijke gadget.

Voordelige voorinschrijving

De (voordelige) online inschrijving is intussen geopend (€ 5,00) en de limiet is 500 deelnemers. Er geldt een daginschrijving (€ 6,00) op 3 september als de limiet nog niet is bereikt.

Kijk voor alle informatie en inschrijven op DijkenSport Pax ColorRun 2016.

Alle informatie & flyer

Dit persbericht vind je ook op Facebook en op Twitter.

Je vindt alle informatie ook op onze kleurrijke 'Pax ColorRun flyer'.