4-5-6 september 2020

29

Verslag van Fruitwandeling 2015

In de serie 'Deelnemers aan het Woord' hebben we vorig jaar aan Lianne Herregraven gevraagd of zij verslag wilde doen van hun deelname aan het Bourgondisch Fruitwandelen.

Over ruim een maand staat tijdens DijkenSport 2016 voor de 12e keer het Fruitwandelen op het programma. Een mooi moment om de belevenissen van Lianne en haar groep met jullie te delen.

Vertrek met de mama's en kinderen

Op zaterdag 5 september gingen we vorig jaar een sportieve uitdaging aan. Met drie moeders (Sandra, Petra en ik) en zeven kinderen (Line, Jula, Tessel, Stijn, Renske, Jelte en Fabian) de 6 kilometer lopen van het Bourgondisch Fruitwandelen. We hebben al enige ervaring want we hebben allemaal al eens vaker meegelopen, ook de kinderen.

Om 11.30 uur starten we en we worden met het 'treintje van Theo' naar Boven Leeuwen gebracht. Daar beginnen we aan de wandeling, helaas in de regen. Snel alle kinderen een poncho aan doen en dan de pas erin. Gelukkig lijken de kinderen het niet erg te vinden om in de regen te lopen. Dat maakt het voor ons als moeders ook iets makkelijker.

De paden af en de weilanden in

Na een appel en een flesje water te hebben gekregen gaan we de weilanden in. Als het harder begint te regenen schuilen we even bij een schuurtje, maar gaan daarna snel verder. Dat de grond af en toe in modder is veranderd, vinden de kinderen helemaal niet erg.

Bij de soepstop wordt het gelukkig al iets droger en even daarna kunnen de poncho's uit.

We lopen verder door Boven Leeuwen en de weilanden. Bij de pluktuin begint het weer even kort te regenen. De kinderen vermaken zich ondertussen prima in het fruitdoolhof en plukken (en eten) nog lekker wat fruit. Op de trap moet natuurlijk nog een foto gemaakt worden.

Als je goed kijkt naar de koppies, kun je zien dat ze moeten lachen omdat er een spin op mijn hoofd neerdaalt.

Puzzeltocht onderweg doet wonderen

Op de dijk begint zowaar de zon te schijnen en wordt er nog even een polonaise gelopen. Helaas mogen we niet meer de uiterwaarden in, dus blijven we op de dijk. De kinderen beginnen dan een beetje moe te worden en ze hopen dat we snel bij de finish zijn.

Maar gelukkig is dit jaar voor het eerst onderweg een puzzeltocht voor de kinderen aan de 6 kilometer toegevoegd (redactie: ook in 2016). Die gaan we dus snel invullen waarna de kinderen weer energie voor tien krijgen.

Nog mooi even dwalen door de straten van Beneden-Leeuwen, dan langs de Wiel waarna tenslotte de finish op het Dorpsplein in zicht komt. Voor de mama's nog gauw een Schrobbeler en dan zijn we er. Nog een laatste foto bij de Mascotte en dan hebben de kinderen hun medaille dubbel en dwars verdiend.

Op het plein vieren we daarna een klein feestje en iedereen vermaakt zich prima.

Uitkijken naar de volgende editie

Zoals ook voorgaande jaren, is het allemaal weer prima geregeld. Grote complimenten voor de organisatie en (zeker) ook voor alle vrijwilligers, zonder wie dit evenement niet mogelijk zou zijn!

Top gedaan allemaal en wij zijn er volgend jaar zeker weer bij.

Groetjes Lianne

Bedankt voor je uitvoerige verslag Lianne. En alvast heel veel plezier met de mama's en de kinderen op 3 september tijdens jullie Fruitwandeling.

Namens de Commissie Communicatie & PR
Raymond van Toor