4-5-6 september 2020

24

DijkenLoopteam haalt Bevrijdingsvuur op

Het DijkenLoopteam haalt in de nacht van 4 op 5 mei om ± 1.30 uur voor de vijfde keer het landelijk bevrijdingsvuur op in Wageningen. De ruim 40 estafettelopers brengen dit vuur naar alle oorlogsmonumenten in de gemeente West Maas en Waal.

Hiermee willen zij symbolisch uiting geven aan de overtuiging dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en doorgegeven moet worden. Bij elk monument steken zij een kaars aan en staan, samen met andere aanwezigen, stil bij de slachtoffers die hun leven gaven voor de vrijheid.

Vanaf de Trambaan in Boven-Leeuwen loopt het complete team via de Zandstraat naar het laatste monument: de Stoottroeperskapel. Daar neemt waarnemend burgemeester Bert van Swam rond 9.35 uur het bevrijdingsvuur in ontvangst.

Het DijkenLoopteam wordt begeleid door twee gemeentelijke busjes die voor de veiligheid van de lopers en voor de andere weggebruikers hun zwaailichten voeren.

Monumenten

Het tijdschema voor het aansteken van de kaarsen bij de monumenten op 5 mei ziet er als volgt uit (tijden bij benadering):
3.50 uur Wamel (Dorpsstraat)
4.30 uur Dreumel (Waalbandijk)
4.55 uur Dreumel (Rooijsestraat)
5.55 uur Alphen (Burg. Baltussenplein)
6.50 uur Maasbommel (Raadhuisdijk)
7.45 uur Appeltern (Maasdijk)
8.50 uur Boven-Leeuwen (Past. Schoenmakersstraat)
9.20 uur Beneden-Leeuwen (RK Kerkhof)
9.35 uur Beneden-Leeuwen (Stoottroeperskapel)

Belangstellenden zijn van harte welkom!

Volg onze onze Facebook Pagina voor nieuws en foto's of kijk in ons fotoalbum.