4-5-6 september 2020

Actueel: april 2016

DijkenLoopteam haalt Bevrijdingsvuur op

Het DijkenLoopteam haalt in de nacht van 4 op 5 mei om ± 1.30 uur voor de vijfde keer het landelijk bevrijdingsvuur op in Wageningen. De ruim 40 estafettelopers brengen dit vuur naar alle oorlogsmonumenten in de gemeente West Maas en Waal.

Hiermee willen zij symbolisch uiting geven aan de overtuiging dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en doorgegeven moet worden. Bij elk monument steken zij een kaars aan en staan, samen met andere aanwezigen, stil bij de slachtoffers die hun leven gaven voor de vrijheid.

Vanaf de Trambaan in Boven-Leeuwen loopt het complete team via de Zandstraat naar het laatste monument: de Stoottroeperskapel. Daar neemt waarnemend burgemeester Bert van Swam rond 9.35 uur het bevrijdingsvuur in ontvangst.

Het DijkenLoopteam wordt begeleid door twee gemeentelijke busjes die voor de veiligheid van de lopers en voor de andere weggebruikers hun zwaailichten voeren.

Monumenten

Het tijdschema voor het aansteken van de kaarsen bij de monumenten op 5 mei ziet er als volgt uit (tijden bij benadering):
3.50 uur Wamel (Dorpsstraat)
4.30 uur Dreumel (Waalbandijk)
4.55 uur Dreumel (Rooijsestraat)
5.55 uur Alphen (Burg. Baltussenplein)
6.50 uur Maasbommel (Raadhuisdijk)
7.45 uur Appeltern (Maasdijk)
8.50 uur Boven-Leeuwen (Past. Schoenmakersstraat)
9.20 uur Beneden-Leeuwen (RK Kerkhof)
9.35 uur Beneden-Leeuwen (Stoottroeperskapel)

Belangstellenden zijn van harte welkom!

Volg onze onze Facebook Pagina voor nieuws en foto's of kijk in ons fotoalbum.

Start inschrijving Wandelen en Fietsen 2016

Zondag 17 april om 8.00 uur start de inschrijving voor het Bourgondisch Fruitwandelen en Fruitfietsen op zaterdag 3 september 2016. Meedoen betekent sportief genieten dankzij de dijken, fruitboomgaarden, uiterwaarden en andere mooie plekken die normaal niet toegankelijk zijn.

Het speciale Bourgondische karakter van beide onderdelen prikkelt de zintuigen van de deelnemers volop. Onderweg word je namelijk verwend met lekkere streekproducten, toepasselijke muziek en een zeer ontspannen sfeer.

Fruitwandelen

Fruitwandelaars kunnen kiezen uit afstanden van 6, 11, 18 en 27 kilometer.
De limiet is verhoogd naar in totaal 3100 deelnemers. De langste route heeft een behoorlijke metamorfose ondergaan en zal nu -net zoals de andere afstanden- in Beneden-Leeuwen starten.

Fruitfietsen

De maximaal 900 fruitfietsers hebben de keuze uit 45 of 60 kilometer.
De parcoursen van deze afstanden zijn wat aangepast. Ze zijn nu nog aantrekkelijker en bieden meer afwisseling.

Inschrijven

Zoals gezegd start de inschrijving op zondag 17 april. Wil je absoluut verzekerd zijn van een startbewijs, wacht dan niet te lang en schrijf zo snel mogelijk in!