4-5-6 september 2020

08

Fruitwandelaars aan het Woord 2015

Ruim een maand geleden liepen de Bourgondisch Fruitwandelaars door boomgaarden, weilanden en uiterwaarden. We hebben dit jaar twee van hen gevraagd verslag te doen van de deelname met hun groep.

De honneurs van de eerste 'Fruitwandelaars aan het Woord 2015' zijn waargenomen door Jennifer Van Maren. Hieronder hun leuke verslag.

Sinds enkele jaren doen we in verschillende samenstellingen mee met het Bourgondisch Fruitwandelen. Dit jaar met Annette Banken, Mariëlle Erkel, Doran van Dreumel, Karenza van Hulst en ikzelf (allemaal uit Beneden-Leeuwen).

Vooraf hebben we meerdere pogingen gewaagd om ter voorbereiding te gaan wandelen. Helaas is het bij pogingen gebleven want we zijn er door tijdgebrek niet aan toegekomen. De Dijkensport zaterdag begon voor ons om 09:30 uur met het afhalen van de startbewijzen voor de 18 km.

Dat gebeurde helaas in de regen en we hadden zoals vele medelopers poncho's, paraplu's en goed schoeisel geregeld.

Dat mocht de pret echter niet drukken, we hadden genoeg te zien, te proeven en te kletsen onderweg. En kwamen regelmatig op plekken waar we normaal niet (mogen) komen. En hoe leuk is het om een keer door het prachtige 'Toverbaltheater' te lopen.

Om te voorkomen dat de spieren bij de diverse stops zouden afkoelen, werd er hier-en-daar stiekem meegeswingd op de muziek.

Ondanks de karige voorbereiding leverde het tot dan weinig spierpijntjes op. Dat ging verder goed tot we de uiterwaarden langs de Waal op gingen. Door de ongelijke en drassige ondergrond was dit een lastiger deel van het parcours. En de spiertjes begonnen hierdoor nu toch langzaam tegen te sputteren.

Maar gezien de finish steeds dichterbij kwam, werd de lol er niet minder om. Behalve de eindstreep lonkte ook het plein met het gezellige afterfeestje en de drankjes aan de bar. Na een wisselend natte en droge (soms zonnige) tocht van bijna 4,5 uur kwamen we met onze blubberschoenen de finish over.

En werden we verwelkomt door een enorme Dijkensport mascotte.

En hoe leuk is het dan om op het plein bij te kletsen met je wandelgenoten en met mensen die je al langere tijd niet gezien of gesproken hebt. Een mooie afsluiting van een intensieve dag met een dikke 10 voor de organisatie en alle vrijwilligers.

En... in 2016 zijn we er natuurlijk weer bij !!

Groetjes Jennifer en de rest van ons Fruitwandelgroepje

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om onderweg jullie belevenissen via tekst en foto vast te leggen Jennifer. Het verslag biedt een mooie indruk van een dagje fruitwandelen. Heel graag tot volgend jaar met jullie groepje!

Namens de Commissie PR & Communicatie
Raymond van Toor