4-5-6 september 2020

Actueel: februari 2015

Programma DijkenSport 2015 bekend

Het was de afgelopen maanden wat stiller rond DijkenSport.nl, maar dat was slechts stilte voor de storm. Want achter de schermen waren wij (bestuur en commissies) druk bezig met DijkenSport 2015.

Allereerst hebben we de geslaagde jubileumeditie van 2014 geëvalueerd. En hebben daarbij aandachtig geluisterd naar jullie opmerkingen, tips en reacties. Deze hebben we meegenomen bij het op- en vaststellen van het programma voor 2015.

En dat programma voor 5 en 6 september a.s. kreeg afgelopen week een 'GO'.

Zoals jullie hieronder lezen is het een combinatie van succesvolle bestaande onderdelen aangevuld met enkele vernieuwingen. Om daarmee - zover mogelijk - tegemoet te komen aan jullie wensen.

DijkenLoop

Ook in 2015 staan de inmiddels bekende hardlooponderdelen op het programma.

  • Hele, halve en estafette marathon
  • 1 / 5 / 10 km


Ben je tussen de 12 en 17 jaar dan hebben we dit jaar een primeur! Je kunt dan op zaterdagavond meedoen aan de eerste editie van onze Colorrun, waarbij beleving en fun voorop staan.

  • 3 km Colorrun (12 t/m 17 jaar)


Wil je dit jaar samen met je collega's deelnemen? Dat kan via onze bedrijvenloop.

  • 10 km Bedrijvenloop


We kregen veel positieve reacties over de eerste editie van de Trailrun vorig jaar. Mede om die reden staat deze spectaculaire run ook dit jaar op zaterdag op het programma. En nog wel in twee uitvoeringen die zich volledig aan 'de Maaskant' afspelen.

  • 8 / 16 km TrailRun

Bourgondisch Fruitwandelen

Dit jaar kunnen nog meer 'Bourgondiërs' genieten tijdens ons populaire wandelfeest door boomgaarden, over dijken en door het prachtige Land van Maas en Waal. De vorig jaar vernieuwde routes laten ruimte genoeg voor 3.000 deelnemers.

  • 6 / 11 / 18 / 27 km Bourgondisch Fruitwandelen

Bourgondisch Fruitfietsen

Ook de Bourgondische variant op de fiets viel vorig jaar in de smaak bij de deelnemers. Vandaar dat ook in 2015 de fiets weer van stal kan worden gehaald. Maximaal 700 fietsers kunnen dit jaar kiezen uit twee afstanden.

  • 45 / 60 km Bourgondisch Fruitfietsen

Rabo Wieler Classic

De wielrenners hebben de optie om deel te nemen aan de wedstrijd of aan de toerrit. De route over 82 km is hetzelfde, de snelheid van de koers verschilt. Beide pelotons sluiten af met 3 spectaculaire dorpsronden van ieder 8 km door Beneden-Leeuwen.

De jongere fietstalenten kunnen zich over drie afstanden uitleven tijdens de Dikke Banden Race.

  • 82 km Rabo Wieler Classic wedstrijd of toerrit
  • 2,4 / 3,6 / 4,8 km Rabo Dikke Banden Race

Skeeleren over Dijken

Onze skeelertocht staat intussen landelijk bekend als bijzonder mooi, veilig en sfeervol. Dat zal in 2015 als het aan ons ligt niet anders zijn. Steppers die deel willen nemen, rijden over hetzelfde parcours van één van beide afstanden.

  • 20 / 50 km Skeeleren over Dijken

BeweegFeest

Naast alle sportiviteit richten we het Dorpsplein in Beneden-Leeuwen weer zo in, dat iedereen op gezellige en bourgondische wijze de prestaties kan evalueren.

Inschrijven

De inschrijving gaat open op zondag 19 april 2015 om 08.00 uur.

Overige informatie

De details van alle onderdelen maken we op korte termijn bekend. Gezien de diverse vergunningen en afspraken met landeigenaren zijn deze op het moment van schrijven nog niet vrij te geven.

Volg ons intussen op Facebook en Twitter voor de laatste nieuwtjes en de leukste foto's, berichten en verhalen.

Op 5 en 6 september 2015 gaan we samen met jullie weer sportief genieten!