4-5-6 september 2020

25

DijkenLoop Deelnemer aan het Woord 2015

In de categorie 'Deelnemer aan het Woord 2015' vertelt Jessica van Hulst over haar passie voor het hardlopen. Ook deelt ze haar ervaringen van deelnamen aan loopevenementen en de reden waarom ze aan DijkenSport deelneemt.

Wie is Jessica?

Ik ben Jessica van Hulst, dit jaar 40 geworden en samen met manlief Marcel van Hulst en onze kids Anne en Pim wonend in de Kampsestraat in Boven-Leeuwen.

Waar komt je passie voor hardlopen vandaan?

Die is jaren geleden ontstaan, eigenlijk na de geboorte van de kinderen. Ik ben altijd aan het sporten geweest. Samen met Marcel waren we wekelijks op de mountainbike in de bossen te vinden. Na de geboorte van de kinderen was dit een moeilijke combinatie en ben ik gaan hardlopen.

Pas na onze verhuizing naar Boven-Leeuwen heb ik me aangesloten bij de dinsdagavond training van Marion van de Veerdonk.

Heb je ervaring qua deelname aan hardloopevenementen?

Ik heb inmiddels diverse keren aan de Dijkenloop, de 8 van Boveneind, de Appelternloop, de Drutenloop en de Zevenheuvelenloop meegedaan. Allemaal leuke lopen en, al ben ik niet zo van de 'massalopen', ik vond de Zevenheuvelenloop vanwege het parcours ook mooi.

Wat is voor jou de reden om aan DijkenSport mee te doen?

Allereerst vind ik het meelopen in Dijkensport's DijkenLoopteam een eer.

Daarnaast is Maas en Waal een prachtig gebied waar ik niet gauw op uitgekeken raak. Lopen in deze omgeving is voor mij daarom voor de hand liggend. Het is een bekend en mooi terrein met ook nog eens fans langs de route... Wat wil je nog meer?

Aan welk DijkenLoop onderdeel doe je mee?

Tijdens de Drutenloop heb ik voor het eerst een halve marathon gelopen. Helaas ben ik onlangs geblesseerd geweest, reden dat ik dit jaar voor de 10 km kies.

Doe je dat met een bepaalde eindtijd in gedachten?

De mensen die regelmatig met mij lopen, weten hoe leuk ik hardlopen vind en met name ook hoe gezellig. Als ik tijdens het lopen niet meer praat, zijn we óf een intervaltraining aan het doen óf ik ben geblesseerd ;-)

Ik heb zodoende geen bepaald doel of tijd voor ogen. Het is leuk om verbetering in mijn tijd te zien maar lol en lekker lopen vind ik het belangrijkst.

Bereid je je speciaal voor op je deelname?

Mijn voorbereiding is niet anders dan het ritme van de training aanhouden. Op dinsdagavond met de loopgroep onder leiding van Marion flink trainen. In het weekend gevolgd door een duurloop samen met m'n hardloopmaatje en inmiddels goede vriendin, Maria Franken.

Wil je tot slot nog iets kwijt over hardlopen of DijkenSport?

Hardlopen is de favoriete sport voor veel mensen. Ik ben één van de velen en kan iedereen aanraden het te gaan doen. En vooral het samen met anderen lopen maakt het nog leuker.

Heb je zin om te beginnen of loop je al, sluit je dan bij een groepje aan. Als je in (West) Maas en Waal woont, kan dat bijvoorbeeld op dinsdagavond bij de Wiel in Beneden-Leeuwen. Wij heten je dan van harte welkom!

Bedankt voor het interview en je leuke antwoorden, Jessica. Veel succes en plezier tijdens je DijkenLoop deelname. En dat het vooral ook sportief genieten voor jou en je loopmaatjes wordt.

(Jessica zelf succes wensen kan op onze Facebook Pagina)

Namens de Commissie PR & Communicatie
Raymond van Toor