4-5-6 september 2020

16

Aanpassing toerversie Wieler Classic

Naar aanleiding van evaluaties in 2014 en op basis van reacties van deelnemers hebben we voor de editie van dit jaar een aanpassing doorgevoerd in de toerversie van de Rabo Wieler Classic.

De scheiding tussen wedstrijd en toerversie is erg goed bevallen volgens de reacties van deelnemers. Daarentegen wilden veel deelnemers van de toerversie toch nog graag een verbetering toegepast zien in de aanloop van de voorrijronde naar de drie lokale ronden in Beneden-Leeuwen.

Koerssnelheid toerversie

Vanaf Dreumel hebben we vorig jaar ook de snelheid van de toerversie geleidelijk opgevoerd richting de vrijgave voor de drie laatste ronden op de Trambaan. Dat is minder goed bevallen en doen we dit jaar dus niet meer.

We houden de koerssnelheid van de toerversie vast op 32 km/uur tot aan de vrijgave op de Trambaan in Boven-Leeuwen. Na dit punt is het aan de toerrijder zelf om de verdere snelheid tot de finish te bepalen.

Koerssnelheid wedstrijd

De wedstrijdrijders gaan vanaf Dreumel al versnellen naar 40 km/uur waardoor het verschil tussen de twee groepen vanaf dat moment al duidelijk zichtbaar (en merkbaar) zal zijn.

Voordelen van deze aanpassing voor deelnemers uit de toergroep zijn:
• duidelijkheid vooraf
• constanter tempo
• meer rust om onderweg (al fietsend) iets te eten of te drinken
• meer kans te genieten van de mooie Maas en Waalse omgeving
• fitter en geconcentreerder de finale (dorpsrondes) rijden.

We denken dat we hiermee aan de wens van veel toerrijders tegemoet zullen komen.

Inschrijven

Wil je meedoen en gebruik maken van het voordelige inschrijftarief?
Schrijf je dan uiterlijk 21 augustus in via inschrijven.