4-5-6 september 2020

04

Pacers tijdens de 10 km DijkenLoop

Tijdens de 2015 Editie van DijkenSport hebben wij met de inzet van 'pacers' een nieuwe service voor onze 10 km DijkenLoop deelnemers.

Wat zijn pacers?

Pacers (ook wel 'hazen', 'tempolopers' of 'gangmakers' genoemd) zijn ervaren lange afstandslopers die in staat zijn een zo vlak mogelijk schema te lopen. Met als doel om jou als deelnemer te helpen je streeftijd te halen.

In de praktijk komt het regelmatig voor dat hardlopers te snel van start gaan. Dat enthousiasme moeten zij later bekopen met het niet halen van de gewenste (en voor getrainde) eindtijd.

Door het volgen van een pacer kun je dat voorkomen en kun je je energie onderweg beter verdelen. Waardoor je uiteindelijk een beter resultaat behaalt.

Voordelen voor DijkenLoop deelnemers

Als deelnemer aan onze DijkenLoop 10 km heb je nu de kans om je aan te sluiten bij (of eigenlijk achter) één van deze tempomakers. Naast voor het te volgen tempo helpen zij je onderweg ook bij moeilijke momenten.

Ook laten zij zich af en toe terugvallen in de groep om je via woord en gebaar nèt dat extra stukje energie te geven. En wie weet helpen hun tips en adviezen je onderweg en bij een volgende loop.

Hoe kun je gebruikmaken van 'jouw' pacer?

Iedere DijkenLoop 10 km deelnemer kan zich gratis aansluiten bij de pacer van zijn of haar gewenste eindtijd. Dat kan meteen vanaf de start maar ook gedurende de wedstrijd.

Tijdens dit eerste jaar hebben we gekozen voor 3 pacers:

  • één pacer die (enkele seconden onder de) 40 minuten loopt;
  • één pacer die (enkele seconden onder de) 50 minuten loopt en
  • één pacer die (enkele seconden onder de) 60 minuten loopt.

Hoe herken je de pacers?

De pacers zijn herkenbaar aan een geel 'Dijkensport-hesje' en aan een ballon. De kleur van de ballon geeft de tijd aan die hij of zij loopt.

Wij hopen dat deze extra service bijdraagt aan jouw DijkenSport hardloopdoel.

Haal dit jaar jouw streeftijd en volg de pacer !