4-5-6 september 2020

27

DijkenLoopteam haalt Bevrijdingsvuur op

Update 5 mei 2015:

Deze kanjers hebben vannacht - door weer en wind - het bevrijdingsvuur in Wageningen opgehaald en vanmorgen verspreidt over Maas en Waal. Groot respect aan alle lopers en de begeleiding voor hun geweldige inspanning!

Je kunt ze op onze Facebook Pagina een welverdiende 'like of reactie' geven.

Deze 75 foto's geven een mooi beeld van de estafetteloop.

Omroep Gelderland maakte deze video impressie onderweg.

DijkenLoop Team verspreidt ook in 2015 het 'lopend vuur'

Het DijkenLoop Team haalt namens DijkenSport.nl in de nacht van 4 op 5 mei voor de vierde keer het Landelijk Bevrijdingsvuur op in Wageningen.

Na de Bevrijdingsvuurceremonie op het '5 Mei Plein' ontvangen alle hardloop estafetteteams uit handen van de burgemeester van Wageningen de fakkel met het Bevrijdingsvuur.

DijkenLoopteam met ruim 40 hardlopers

De ruim 40 teamleden verspreiden daarna dit ´lopend vuurtje´ naar twaalf herdenkingsmonumenten in het Land van Maas en Waal. Onderweg staan zij bij elk monument even stil en ontsteken ter plaatse een kaars.

Hiermee geeft het team symbolisch én letterlijk uiting aan de overtuiging dat het vuur van de vrijheid altijd doorgegeven moet worden.

Ook stilstaan bij monumenten in Horssen en Puiflijk

Het DijkenLoopteam is erg blij dat dit jaar ook de 4/5 mei-comités uit Horssen en Puiflijk meedoen. Want hierdoor worden nog meer Maas en Walers betrokken bij de achterliggende gedachte van het vrijheidsvuur.

Twaalf monumenten in Maas en Waal

Het tijdschema voor de aankomst van de lopers bij de monumenten en het ontsteken van de kaarsen ziet er als volgt uit (tijden zijn bij benadering):

3:33 uur Wamel (Dorpsstraat)
4:04 uur Dreumel (Waalbandijk)
4:20 uur Dreumel (Rooijsestraat)
5:09 uur Alphen (Burg. Baltussenplein)
5:55 uur Maasbommel (Raadhuisdijk)
6:35 uur Appeltern (Maasdijk)
7:03 uur Horssen (Molenweg/Kerkpad)
7:10 uur Horssen (Kerkpad)
7:38 uur Puiflijk (Kerkstraat)
8:03 uur Boven-Leeuwen (Past. Schoenmakersstraat)
8:32 uur Beneden-Leeuwen (RK Kerkhof)
9:00 uur Beneden-Leeuwen (Stoottroeperskapel).

Gezamenlijke binnenkomst in Beneden-Leeuwen

Vanaf de Trambaan in Boven-Leeuwen lopen alle deelnemers samen via de Zandstraat naar de Stoottroeperskapel aan de Pastoor Zijlmansstraat in Beneden-Leeuwen. Daar neemt burgemeester Steenkamp om 9.00 uur het Bevrijdingsvuur in ontvangst.

Support en belangstelling is welkom

Belangstellenden zijn hierbij uiteraard van harte welkom. Niet alleen bij de Stoottroeperskapel maar ook 's nachts bij de monumenten. Dit zal enorm gewaardeerd worden door de deelnemers en andere betrokkenen.

Je kunt 'onze' lopers natuurlijk ook virtueel alvast supporten en succes wensen op onze Facebook Pagina.