4-5-6 september 2020

07

Samenwerking PAX Christi en DijkenSport

Leerlingen van de nieuwe opleiding 'Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM)' op het Pax Christi College komen stage lopen bij Dijkensport. De leerlingen krijgen een kijkje in de keuken en gaan actief helpen binnen de verschillende commissies. Zowel tijdens de voorbereiding als gedurende het evenement op 5 en 6 september.

Meekijken in de keuken van DijkenSport

De leerlingen krijgen via opdrachten en het schrijven van verslagen inzage wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een sportevenement. De 16e editie in 2015 geldt als een pilot, waarbij we aan 12 leerlingen een stageplaats bieden. Bij een succesvolle evaluatie wordt de samenwerking voortgezet.

Het opzetten en promoten van de ColorRun, een nieuw onderdeel in 2015, is één van de concrete opdrachten voor de leerlingen.

Als voorproefje en ter kennismaking namen de leerlingen vorig jaar deel aan de estafette marathon. Daarover schreven de BSM-docenten Paul Baumeister en Ron Seegers het volgende verslag (samenvatting).

BSM-teams maken vliegende start tijdens DijkenSport

Zondag 7 september 2014 stonden ze klaar bij het juniorcollege van het Pax Christi College in Beneden-Leeuwen. De eerste lichting leerlingen die gekozen hebben voor het vak 'Bewegen Sport en Maatschappij (BSM)'. Een nieuw vak waarbij leerlingen sport en bewegen combineren met organiseren, gezondheid en samenleving.

De uitdaging waar ze vandaag voor stonden was deelname aan de estafette-marathon van de 15e editie van DijkenSport. Naast persoonlijke voorbereiding op het lopen, werd van de teams verwacht om zelf voorbereidingen te treffen en zaken met elkaar af te stemmen.

Terugkijkend kunnen we zeggen dat de leerlingen zowel fysiek als organisatorisch een superprestatie hebben geleverd. Een mooie start van hun nieuwe BSM-opleiding.

De leerlingen hebben met hun deelname ervaren wat DijkenSport en deelname eraan inhoudt. Een gedeelte van de groep neemt dit jaar zitting in commissies van dit voor de regio geweldige sportevenement.

Samenwerkend met de 500 vrijwilligers gaan zij hun regel- en organisatietalent verder ontwikkelen tijdens de 16e Editie van DijkenSport.

Uitkijken naar mooie samenwerking

Wij zijn uiteraard verheugd dat het Pax Christi College ons evenement en organisatie heeft uitgekozen als partner. En we kijken uit naar een succesvolle samenwerking met de BSM-leerlingen en hun begeleiders.

Om zo samen met ons bestuur en alle commissieleden bij te dragen aan (regionale) maatschappelijke betrokkenheid op sociaal én sportief gebied.