4-5-6 september 2020

Actueel: april 2015

DijkenLoopteam haalt Bevrijdingsvuur op

Update 5 mei 2015:

Deze kanjers hebben vannacht - door weer en wind - het bevrijdingsvuur in Wageningen opgehaald en vanmorgen verspreidt over Maas en Waal. Groot respect aan alle lopers en de begeleiding voor hun geweldige inspanning!

Je kunt ze op onze Facebook Pagina een welverdiende 'like of reactie' geven.

Deze 75 foto's geven een mooi beeld van de estafetteloop.

Omroep Gelderland maakte deze video impressie onderweg.

DijkenLoop Team verspreidt ook in 2015 het 'lopend vuur'

Het DijkenLoop Team haalt namens DijkenSport.nl in de nacht van 4 op 5 mei voor de vierde keer het Landelijk Bevrijdingsvuur op in Wageningen.

Na de Bevrijdingsvuurceremonie op het '5 Mei Plein' ontvangen alle hardloop estafetteteams uit handen van de burgemeester van Wageningen de fakkel met het Bevrijdingsvuur.

DijkenLoopteam met ruim 40 hardlopers

De ruim 40 teamleden verspreiden daarna dit ´lopend vuurtje´ naar twaalf herdenkingsmonumenten in het Land van Maas en Waal. Onderweg staan zij bij elk monument even stil en ontsteken ter plaatse een kaars.

Hiermee geeft het team symbolisch én letterlijk uiting aan de overtuiging dat het vuur van de vrijheid altijd doorgegeven moet worden.

Ook stilstaan bij monumenten in Horssen en Puiflijk

Het DijkenLoopteam is erg blij dat dit jaar ook de 4/5 mei-comités uit Horssen en Puiflijk meedoen. Want hierdoor worden nog meer Maas en Walers betrokken bij de achterliggende gedachte van het vrijheidsvuur.

Twaalf monumenten in Maas en Waal

Het tijdschema voor de aankomst van de lopers bij de monumenten en het ontsteken van de kaarsen ziet er als volgt uit (tijden zijn bij benadering):

3:33 uur Wamel (Dorpsstraat)
4:04 uur Dreumel (Waalbandijk)
4:20 uur Dreumel (Rooijsestraat)
5:09 uur Alphen (Burg. Baltussenplein)
5:55 uur Maasbommel (Raadhuisdijk)
6:35 uur Appeltern (Maasdijk)
7:03 uur Horssen (Molenweg/Kerkpad)
7:10 uur Horssen (Kerkpad)
7:38 uur Puiflijk (Kerkstraat)
8:03 uur Boven-Leeuwen (Past. Schoenmakersstraat)
8:32 uur Beneden-Leeuwen (RK Kerkhof)
9:00 uur Beneden-Leeuwen (Stoottroeperskapel).

Gezamenlijke binnenkomst in Beneden-Leeuwen

Vanaf de Trambaan in Boven-Leeuwen lopen alle deelnemers samen via de Zandstraat naar de Stoottroeperskapel aan de Pastoor Zijlmansstraat in Beneden-Leeuwen. Daar neemt burgemeester Steenkamp om 9.00 uur het Bevrijdingsvuur in ontvangst.

Support en belangstelling is welkom

Belangstellenden zijn hierbij uiteraard van harte welkom. Niet alleen bij de Stoottroeperskapel maar ook 's nachts bij de monumenten. Dit zal enorm gewaardeerd worden door de deelnemers en andere betrokkenen.

Je kunt 'onze' lopers natuurlijk ook virtueel alvast supporten en succes wensen op onze Facebook Pagina.

Inschrijven voor DijkenSport 2015

Op zondag 19 april start om 08:00 uur de inschrijving voor de 16e editie van DijkenSport.

Je kunt je in 2015 inschrijven voor bekende onderdelen als de DijkenLoop (variërend van de marathon tot de 1 km jeugdloop), het Bourgondisch Fruitwandelen en Fruitfietsen, het Skeeleren over Dijken, de Rabo Wieler Classic en de Rabo Dikke Banden Race.

Daarnaast hebben we ook in 2015 weer een aantal vernieuwingen.

ColorRun

Nieuw dit jaar is de ColorRun (3,5 km) op zaterdagavond voor jongens en meiden van 12 t/m 17 jaar. Bij deze spectaculaire en kleurrijke run staan fun en beleving voorop.

DijkenLoop: Jeugdloop

Jongens en meiden tussen 9 en 12 jaar kunnen dit jaar kiezen uit twee afstanden: 1 of 2 km.

DijkenLoop: Bedrijvenloop

Ook nieuw dit jaar is de 10 km Bedrijvenloop. Loop samen met je collega's of klanten en doe tegelijkertijd aan teambuilding met elkaar. Binnenkort maken we alle informatie over de Bedrijvenloop bekend. Vanaf medio mei kun je je ervoor inschrijven.

Bourgondisch Fruitwandelen en Fruitfietsen

Het in 2014 ingevoerde Fruitfietsen bestaat dit jaar uit twee afstanden: 45 en 60 km. Bij deze laatste afstand kun je, in vergelijking met 2014, 15 km langer al fietsend genieten van het mooie en gastvrije Land van Maas en Waal.

Wij adviseren vooral liefhebbers van de beide Bourgondische onderdelen tijdig in te schrijven. Voorgaande jaren hebben aangetoond dat ze erg populair zijn en dat de limieten voor de startbewijzen snel bereikt zijn.

TrailRun

In 2014 introduceerden we vanwege ons 15-jarig jubileum de eerste TrailRun. Dit jaar staat de TrailRun weer op het programma en we hebben de 'Run' op jullie verzoek uitgebreid.

Sportievelingen die 16 km over onverhard terrein te lang en te zwaar vinden, kunnen dit jaar kiezen voor de 8 km. De locatie van de TrailRun is ook veranderd. Alles speelt zich nu af aan de Maaskant en in natuurgebied De Moringerwaarden (Recreatiegebied De Gouden Ham).

Limieten aantal deelnemers

Vanwege de limieten voor het wandelen en fietsen raden wij je aan op tijd in te schrijven via onze website of – bij een overbezette website – via inschrijven.nl.

Vorig jaar werden de 2.500 startbewijzen voor het Bourgondisch Fruitwandelen en de 500 startbewijzen voor het Bourgondisch Fruitfietsen binnen een dag vergeven. De limieten zijn voor 2015 verhoogd naar 3.000 wandelaars en 700 fietsers. Maar wees op tijd want vol = vol.

Lekker uitslapen op 19 april?

Wil jij zondag 19 april uit kunnen slapen? Houd dan onze Facebookpagina in de gaten.

Daarop verschijnt in de week van 13 april een actie waarbij je kans maakt op 2x2 van de 3.000 startbewijzen voor het Bourgondisch Fruitwandelen of op 2x2 van de 700 startbewijzen voor het Bourgondisch Fruitfietsen.

Alle informatie op je gemak lezen?

Alle ins en outs over onze 16e editie kun je ook nalezen in onze DijkenSport 2015 Eventflyer.

Deze kun hier -> DijkenSport 2015 Eventflyer online bekijken en downloaden.

Tip: bij het klikken op jouw favoriete onderdeel word je direct doorgestuurd naar dat onderdeel op de website voor meer informatie. Datzelfde geldt ook voor onze social media kanalen en de inschrijfpagina.

Je hoeft geen 'Dropbox account' te hebben om de flyer te kunnen bekijken.
De melding daarover kun je wegklikken (klik op het kruisje).

Samenwerking PAX Christi en DijkenSport

Leerlingen van de nieuwe opleiding 'Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM)' op het Pax Christi College komen stage lopen bij Dijkensport. De leerlingen krijgen een kijkje in de keuken en gaan actief helpen binnen de verschillende commissies. Zowel tijdens de voorbereiding als gedurende het evenement op 5 en 6 september.

Meekijken in de keuken van DijkenSport

De leerlingen krijgen via opdrachten en het schrijven van verslagen inzage wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een sportevenement. De 16e editie in 2015 geldt als een pilot, waarbij we aan 12 leerlingen een stageplaats bieden. Bij een succesvolle evaluatie wordt de samenwerking voortgezet.

Het opzetten en promoten van de ColorRun, een nieuw onderdeel in 2015, is één van de concrete opdrachten voor de leerlingen.

Als voorproefje en ter kennismaking namen de leerlingen vorig jaar deel aan de estafette marathon. Daarover schreven de BSM-docenten Paul Baumeister en Ron Seegers het volgende verslag (samenvatting).

BSM-teams maken vliegende start tijdens DijkenSport

Zondag 7 september 2014 stonden ze klaar bij het juniorcollege van het Pax Christi College in Beneden-Leeuwen. De eerste lichting leerlingen die gekozen hebben voor het vak 'Bewegen Sport en Maatschappij (BSM)'. Een nieuw vak waarbij leerlingen sport en bewegen combineren met organiseren, gezondheid en samenleving.

De uitdaging waar ze vandaag voor stonden was deelname aan de estafette-marathon van de 15e editie van DijkenSport. Naast persoonlijke voorbereiding op het lopen, werd van de teams verwacht om zelf voorbereidingen te treffen en zaken met elkaar af te stemmen.

Terugkijkend kunnen we zeggen dat de leerlingen zowel fysiek als organisatorisch een superprestatie hebben geleverd. Een mooie start van hun nieuwe BSM-opleiding.

De leerlingen hebben met hun deelname ervaren wat DijkenSport en deelname eraan inhoudt. Een gedeelte van de groep neemt dit jaar zitting in commissies van dit voor de regio geweldige sportevenement.

Samenwerkend met de 500 vrijwilligers gaan zij hun regel- en organisatietalent verder ontwikkelen tijdens de 16e Editie van DijkenSport.

Uitkijken naar mooie samenwerking

Wij zijn uiteraard verheugd dat het Pax Christi College ons evenement en organisatie heeft uitgekozen als partner. En we kijken uit naar een succesvolle samenwerking met de BSM-leerlingen en hun begeleiders.

Om zo samen met ons bestuur en alle commissieleden bij te dragen aan (regionale) maatschappelijke betrokkenheid op sociaal én sportief gebied.