4-5-6 september 2020

10

Geslaagde jubileumeditie DijkenSport 2014

Goed weer. Geweldige sfeer. Tevreden deelnemers en veel publiek.
Kortom, we kijken terug op een prachtige jubileumeditie van DijkenSport.nl!

De vernieuwingen die we binnen de meeste onderdelen hebben doorgevoerd zijn prima ontvangen.

Natuurlijk zijn er ook verbetertips die we zeker meenemen bij de 16e editie op zaterdag 5 en zondag 6 september 2015, waarvoor de inschrijving voor alle onderdelen begint op 15 april 2015. Dus zet deze datum alvast in je agenda!

Uitslagen en foto's

De uitslagen van alle wedstrijden zijn terug te vinden bij de betreffende onderdelen op onze website.

Een selectie van de vele foto’s die onderweg gemaakt zijn, kun je terugvinden in de diverse fotoalbums op onze website. Voor nog veel meer mooie, leuke, grappige foto's verwijzen we je graag naar onze Facebookpagina.

De finishfoto’s van de hardlopers die zijn gemaakt door Aktiefoto staan inmiddels online op aktiefoto.nl.

Een korte terugblik per onderdeel

Bourgondisch Fruitwandelen

De vier routes liepen anders dan vorige jaren en dat leverde veel positieve reacties op. De 27 km-afstand startte voor het eerst aan het water van de Maas bij Moeke Mooren en doorkruiste natuurgebied de Moringerwaarden waar de brandrode runderen grazen.

Daarna staken de wandelaars via fruitboomgaarden en weilanden over naar het water van de Waal om uiteindelijk feestelijk te worden onthaald op het Dorpsplein, alwaar het één groot feest was.

Bourgondisch Fruitfietsen

Dit nieuwe, éénmalig bedoelde onderdeel in het kader van ons jubileum scoorde meteen erg hoog bij de 500 deelnemers. De roep op een vervolg in 2015 is al gehoord. Want net als de fruitwandelaars komen de fruitfietsers op mooie plekken waar je normaal niet kunt komen.

TrailRun

Dit was de eenmalige JubileumLoop van het oudste onderdeel van DijkenSport.nl: de DijkenLoop. Ruim 60 deelnemers wisten na bijna 16 kilometer ongeschonden de finish te bereiken en vertelden daar enthousiast over het zeer afwisselende parcours.

Hierbij hadden ze o.a. de ‘Teletubbie-heuvels’ op de Maaslanden en de Beverplaats achter ’t Mun getrotseerd. Een aantal deelnemers heeft zelfs een korte sprint moeten trekken om de meehollende – maar verder ongevaarlijke – brandrode runderen voor te blijven.

Rabo Wieler Classic

De scheiding tussen toerrijders en wedstrijdrijders bracht veel meer rust binnen de beide groepen en werd daardoor als een zeer geslaagde opzet ervaren. Helaas kwamen in de laatste van de drie spannende rondes – een paar honderd meter voor de finish - enkele renners ten val.

Hierdoor gingen ook vijf anderen onderuit met als gevolg lichamelijk letsel en veel materiële schade. Enkele renners hebben laten weten dat de organisatie geen blaam treft bij de oorzaak van de valpartij.

Skeeleren/Steppen over Dijken

Nooit eerder was een skeeleraar zo snel op de 50 km: de winnaar passeerde de finish al na 1.27.33 uur. Blijkbaar waren het droge wegdek en de weinige wind ideale omstandigheden om een jacht te doen op het parcoursrecord.

Geen van de steppers liet hun tijd registeren. Zij hebben optimaal kunnen genieten van hun tochten van 50 of 20 kilometer.

DijkenLoop

Het startschot van de steppers was voor een aantal gespannen jeugdlopers van 6 jaar en jonger een teken om ook te vertrekken vanaf hun eigen startstreep. Ze konden helaas niet meer worden tegengehouden. Na afloop van de jeugdloop voor de 11-12 jarigen hebben de meesten alsnog hun 1 kilometer kunnen rennen.

We betreuren het dat hierdoor niet alle ingeschreven jongste lopers optimaal hebben kunnen presteren en hebben hen en hun ouders inmiddels onze excuses aangeboden.

De nieuwe starttijd (10.25 uur), startlocatie (Boven-Leeuwen) en deels nieuwe parcours van de Rivierenland Marathon blijken een schot in de roos. De vaak zeer vermoeide lopers hoefden voor het eerst niet langer naar Boven-Leeuwen terwijl ze de finishmuziek al hoorden op de dijk in Beneden-Leeuwen.

Hierdoor finishen voortaan alle afstanden van de DijkenLoop de laatste kilometers via dezelfde route. Met als voordeel dat de ‘aftellende’ km-bordjes voor alle afstanden gelden (3, 5, 10, 21,1 en 42,2 km).

Wij, als organisatie, kijken terug op een geslaagde Jubileumeditie en bedanken alle deelnemers, vrijwilligers en publiek voor hun enthousiasme en inzet!