4-5-6 september 2020

04

BeweegFeest op het plein

De jubileumeditie bestaat niet alleen uit wandelen, fietsen, wielrennen, skeeleren, steppen of hardlopen. Het is ook genieten voor de aanwonenden van de diverse routes. Toeschouwers zijn van harte welkom onderweg en op de zes wisselpunten van de Rivierenland Marathon. Op de routes zorgt ´Muzikale Mo(nu)menten´ voor muziek met passende ritmes.

Feestelijke start
Het Bourgondisch Fruitfietsen is een jubileum-activiteit. De start is bij het Toverbaltheater in Beneden-Leeuwen waar de medewerkers de fietsers feestelijk vermaken en uitzwaaien.

Rode loper
De 3000 Bourgondische Fruitwandelaars en Fruitfietsers worden op de Sportlaan feestelijk ontvangen door entertainer Stan van den Dobbelsteen, waar de rode loper voor hen is uitgelegd.

Showorkest Riverland en 3ofUS+
Wie de vele feestelijke starts en finishes op de Zandstraat in Beneden-Leeuwen live wil meemaken, kan dit weekend terecht op het BeweegFeest op het Dorpsplein. Op zaterdagmiddag treedt o.a. het bekende Showorkest Riverland op. De swingende muzikanten en zanggroep voelen zich in elke muziekstijl thuis. Op zaterdagavond staat de band 3ofUS+ op het programma. Van een blij feestnummer tot een melancholisch levenslied van een stevig rocknummer tot een zwoele ballad. 3ofUS speelt het allemaal.

DJ Edwin
Op zondag draait dj Edwin van 9.30 tot zeker 19.00 uur toepasselijke muziek voor de sporters én bezoekers en sluit daarmee de feestelijke jubileumeditie af. Meer informatie over het volledige programma lees je hier.

Radio DijkenSport.nl
Op beide dagen verzorgen de lokale omroepen EXTRA FM en WEB FM gezamenlijke radio-uitzendingen. Dit gebeurt onder de tijdelijke naam Radio DijkenSport.nl. Van 10.00 tot 17.00 uur kunnen inwoners thuis en onderweg luisteren naar sfeerimpressies, live-reportages en interviews met deelnemers.

Frequenties (ether): EXTRA FM: 107,2; WEB FM: 105,7 (Druten) en 105,4 (Beuningen). Via de kabel zijn beide omroepen te beluisteren op 93,1. Aanwonenden van de parcoursen maken de deelnemers extra blij als ze Radio DijkenSport.nl ook buiten ten gehore brengen.