4-5-6 september 2020

03

Semmelclubke klaar voor DijkenSport

De 'Deelnemer aan het Woord' is dit keer niet één persoon. Het zijn liefst 9 vriendinnen die vertellen over hun (hardloop)sport, ervaringen aan evenementen en redenen waarom ze aan DijkenSport.nl deelnemen.

Wij nemen jullie mee in de wereld van het 'Semmelclubke' :-)

Wie is het Semmelclubke?

Wij ‘het Semmelclubke’ zijn een groep vriendinnen die - buiten het delen van lief en leed - elkaar motiveert en stimuleert om 1 à 2 keer per week een aantal kilometers hard te lopen. Gezelligheid en saamhorigheid zijn ons motto.

Waar komt jullie passie voor hardlopen vandaan?

We zijn 5 jaar geleden gestart bij de loopgroep van Marion van de Veerdonk op de dinsdagavond. Vanaf dat moment zijn we ‘in meer en mindere mate’ besmet geraakt met het hardloopvirus.

Door de trainingen van Marion hebben we het hardlopen opgebouwd naar 5 km en vervolgens al snel richting de 10 km. Tijdens onze hardlooprondjes wordt er veel ‘gesemmeld’, lees lekker gekletst!

Wat is jullie ervaring qua deelname aan hardloopevenementen?

Het gaat ons vooral om de gezelligheid en we zoeken ook vaak de uitdaging van leuke hardloopevenementen. Dat zijn tot nu toe de Dijkenloop in ons Land van Maas & Waal, de Marikenloop, Santa Claus Run Nijmegen.

Sommigen van ons hebben de Color Run en de Electric Run (in London!) gelopen. Ook dan zijn er natuurlijk ook de TCS Amsterdam, FortaRock Bruggenloop, de Appelternloop en niet te vergeten de indrukwekkende Bevrijdingsloop.

Wat zeker niet onbelangrijk is dat wij ons na ieder hardloopevenement trakteren op een heerlijk etentje, santé!

Aan welk onderdeel van DijkenSport doen jullie mee?

We doen dit jaar mee aan het Bourgondisch Fruitwandelen (11 km) en 5 km van de DijkenLoop (hardlopen). Helaas zijn 2 'Semmels' geblesseerd maar we gaan ervan uit dat die er binnenkort weer bij zijn.

Ze zullen ongetwijfeld langs de kant staan om ons te supporteren. Want actief meedoen of aanmoedigen, Dijkensport is voor ons altijd weer een supergezellig evenement in ons eigen dorp Lauwe.

Hoe bereiden jullie je voor op de deelname?

Onze voorbereiding bestaat voornamelijk uit regelmatig trainen. De dag ervoor drinken we veel water (sommige onder ons vervangen dit door alcohol) en eten een lekkere bord pasta. Op de dag zelf doen een licht ontbijt en nét voor de start een banaan wonderen!

Hebben jullie vooraf een bepaald doel of tijd voor ogen?

We hebben ons zelf dit jaar geen specifiek doel gesteld wat betreft de hardlooptijden. Meedoen en uitlopen is wat ons betreft het motto.

Is er iets wat jullie verder kwijt willen over hardlopen of DijkenSport?

Wat wij erg leuk zouden vinden is dat er een nieuwe afstand zou komen. Daarbij kun je denken aan 7,5 of 8 kilometer. Deze afstand lopen wij ook ieder jaar in Amsterdam en dat bevalt ons erg goed.

Wij hopen dat Dijkensport nog lang mag bestaan want wij vinden het een geweldig leuk evenement met allerlei bijzondere onderdelen voor jong en oud. Wij zijn trots dat Maas en Waal een dergelijk groot evenement organiseert, top!

Wij danken de 'semmels' Inge, Karin, Andrea, Marion, Mariël, Nicolet, Mirande, Suzanne en Ingrid heel hartelijk voor de leuke reacties op de vragen!

En wensen jullie veel 'semmelplezier' tijdens de jubileumeditie van de DijkenLoop!

Namens de Commissie PR & Communicatie
Raymond van Toor