4-5-6 september 2020

Actueel: mei 2014

Vrijwilligers bij Samenloop voor Hoop

Op 31 mei en 1 juni ondersteunt een aantal van onze vele vrijwilligers met hun deelname en bijdrage het goede doel van Samenloop voor Hoop Beneden-Leeuwen 2014 ten bate van KWF Kankerbestrijding.

De teamleden wandelen onder de naam DijkenSport.nl 24 uur lang in estafetteverband, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker, om De Wiel in Beneden-Leeuwen.

Met dit bijzondere evenement vieren we het leven, zetten we (ex-) kankerpatiënten in het zonnetje, herdenken we de overledenen en zamelen we geld in voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

De teamleden hopen met hun deelname mensen met kanker een hart onder de riem te steken want ‘wie gezond is en volop kan sporten, mag van geluk spreken’.

En dat geluk wordt iedereen van harte toegewenst!

(credits foto: Eveline van Elk)

Bevrijdingsvuur opgehaald in Wageningen

Bevrijdingsdag 2014 begon al heel vroeg voor zeven leden van het DijkenLoopteam. Dit team van 23 personen verspreidde het bevrijdingsvuur vanaf 01.00 uur over alle oorlogsmonumenten in West Maas en Waal.

De teamleden liepen in estafettevorm van Wageningen naar Beneden-Leeuwen. Bij elk monument werd een kaars ontstoken, vaak in het bijzijn van leden van het lokale 4 mei-comité en andere belangstellenden.

David van Toor liep als enige de afstand van 60 kilometer helemaal en had daarom de eer het vuur om 9.00 uur te ontsteken in de Stoottroeperskapel in Beneden-Leeuwen onder grote publieke belangstelling.

Waarnemend burgemeester Bert van Swam ontving de Dijkenlopers en prees hun grote inzet om het motto ‘Vrijheid geef je door’ van Bevrijdingsdag sportief uit te dragen.

Op onze Facebook Pagina vind je een mooie compilatiefoto van de lopers en vrijwilligers. Allemaal enorm bedankt voor jullie inzet!!