4-5-6 september 2020

09

Nieuwe opzet Rabo Wieler Classic

Het onderdeel Wielrennen krijgt in het jubileumprogramma van DijkenSport 2014 een nieuwe en veiliger opzet. Deelnemers hebben dit jaar de keuze voor deelname aan de Rabo Wieler Classic wedstrijd- of de toerrit-variant.

Reden hiervoor is de terugkoppeling die wij vorig jaar van deelnemers ontvingen. De 'oude' opzet werd daarbij als ‘nerveus’ en ‘onrustig’ ervaren.

Peloton in twee gescheiden groepen

Alle renners volgen op 6 september hetzelfde parcours maar starten om 17.00 uur in twee groepen. Ze rijden gezamenlijk de voorrijronde tot en met de passage Waalbandijk / Vluchtheuvelstraat in Dreumel. Beide groepen hebben een eigen voorrijauto waarbij de voorrijauto van de toerrijders positie neemt tussen deze groepen.

De koerssnelheid in de voorrijronde is voor iedereen 32 km per uur.

Wedstrijdgroep

Meteen na de genoemde passage versnelt de wedstrijdgroep naar 35 km per uur en neemt afscheid van de toergroep. Na de afslag op de Dorpsstraat in Wamel (links omhoog richting de Waalbandijk) wordt op de dijk het tempo van de wedstrijdrijders geleidelijk opgevoerd naar 40 km per uur.

Op de Trambaan in Boven-Leeuwen wordt het tempo van de wedstrijdgroep vrijgegeven door de voorrijauto om de laatste drie wedstrijdronden te rijden.

Voor de snelste wedstrijdrijders wachten drie prijzen (m/v).

Toergroep

De toergroep houdt continu de gehele voorrijronde een koerssnelheid van 32 km per uur aan tot de Trambaan en gaat daarna versnellen. Op de startstreep wordt het tempo voor de drie extra ronden vrijgegeven.

De drie afsluitende ronden van 9 kilometer worden verreden op een geheel afgezet en dus veilig parcours.

Bij de toerrijders worden geen prijzen verdeeld.

Meer informatie Wieler Classic

Klik op DijkenSport Rabo Wieler Classic voor alle informatie over o.a. route, deelnamevoorwaarden en de mogelijkheid om in te schrijven.

Tot zaterdag 6 september a.s.!