4-5-6 september 2020

Actueel: maart 2014

Nieuw: het Bourgondisch Fruitfietsen

Het Bourgondisch Fruitwandelen krijgt er op zaterdag 6 september a.s. een ‘zusje op wielen’ bij. Dan vindt namelijk de eerste editie van het Bourgondisch Fruitfietsen plaats.

Bij deze bourgondische fietstocht van 45 km staan - net als bij het fruitwandelen – de gezellige sfeer, veel gratis uitdeelproducten onderweg en gevarieerde muzikale begeleiding centraal.

Tip van deelnemers

In 2013 werden wij door trouwe deelnemers aan het Bourgondisch Fruitwandelen getipt. "Of een fietsvariant niet een extra dimensie zou kunnen geven aan het motto sportief genieten dankzij de dijken".

Een tip die dit jubileumjaar resulteert dat het fruitfietsen voor de eerste keer op het DijkenSport programma staat!

Route Fruitfietsen van Start tot Finish een Betovering

De maximaal 500 deelnemers starten bij het Toverbaltheater in Beneden-Leeuwen. Hierna volgt de 'betoverende' route:

  • over de dijken,
  • langs fruitboomgaarden,
  • door al het moois dat het Land van Maas en Waal te bieden heeft,
  • met als eindpunt het sfeervolle Dorpsplein in Beneden-Leeuwen,
  • waar op dat moment het dynamische BeweegFeest al is begonnen.

DijkenSport Jubileumprogramma 2014

Het Bourgondisch Fruitfietsen is één van de vernieuwingen in 2014 ter gelegenheid van ons 15-jarig jubileum. En is tevens een mooie aanvulling op de 10e editie van het Bourgondisch Fruitwandelen.

Inschrijving onderdelen

De inschrijving start net als voor alle andere onderdelen op 15 april 2014. Wil je de primeur van dit nieuwe onderdeel beleven, wees er dan snel bij want vol is vol.

Klik op DijkenSport Bourgondisch Fruitfietsen voor alle informatie over deelnamevoorwaarden en de mogelijkheid om je in te schrijven.

Laat je betoveren op zaterdag 6 september 2014... tot dan!

Nieuwe opzet Rabo Wieler Classic

Het onderdeel Wielrennen krijgt in het jubileumprogramma van DijkenSport 2014 een nieuwe en veiliger opzet. Deelnemers hebben dit jaar de keuze voor deelname aan de Rabo Wieler Classic wedstrijd- of de toerrit-variant.

Reden hiervoor is de terugkoppeling die wij vorig jaar van deelnemers ontvingen. De 'oude' opzet werd daarbij als ‘nerveus’ en ‘onrustig’ ervaren.

Peloton in twee gescheiden groepen

Alle renners volgen op 6 september hetzelfde parcours maar starten om 17.00 uur in twee groepen. Ze rijden gezamenlijk de voorrijronde tot en met de passage Waalbandijk / Vluchtheuvelstraat in Dreumel. Beide groepen hebben een eigen voorrijauto waarbij de voorrijauto van de toerrijders positie neemt tussen deze groepen.

De koerssnelheid in de voorrijronde is voor iedereen 32 km per uur.

Wedstrijdgroep

Meteen na de genoemde passage versnelt de wedstrijdgroep naar 35 km per uur en neemt afscheid van de toergroep. Na de afslag op de Dorpsstraat in Wamel (links omhoog richting de Waalbandijk) wordt op de dijk het tempo van de wedstrijdrijders geleidelijk opgevoerd naar 40 km per uur.

Op de Trambaan in Boven-Leeuwen wordt het tempo van de wedstrijdgroep vrijgegeven door de voorrijauto om de laatste drie wedstrijdronden te rijden.

Voor de snelste wedstrijdrijders wachten drie prijzen (m/v).

Toergroep

De toergroep houdt continu de gehele voorrijronde een koerssnelheid van 32 km per uur aan tot de Trambaan en gaat daarna versnellen. Op de startstreep wordt het tempo voor de drie extra ronden vrijgegeven.

De drie afsluitende ronden van 9 kilometer worden verreden op een geheel afgezet en dus veilig parcours.

Bij de toerrijders worden geen prijzen verdeeld.

Meer informatie Wieler Classic

Klik op DijkenSport Rabo Wieler Classic voor alle informatie over o.a. route, deelnamevoorwaarden en de mogelijkheid om in te schrijven.

Tot zaterdag 6 september a.s.!