4-5-6 september 2020

04

Nieuw parcours DijkenSport Marathon

De voorbereidingen voor de feestelijke 15e editie van DijkenSport.nl zijn in volle gang! We zijn onder meer druk bezig met verbeteringen en vernieuwingen die het derde lustrum op 6 en 7 september extra bijzonder maken.

In dit artikel alvast nieuws over onze marathon.

Startplek Rivierenland Marathon verplaatst

Zo wordt de startplaats van de Rivierenland Marathon verplaatst van Altforst naar Boven-Leeuwen. Hierdoor wordt Altforst het eerste wisselpunt van de estafette-marathon en vervalt de ‘lange lus’ op de Maasdijk in Appeltern.

Het grote voordeel voor de marathonlopers is dat ze hierdoor op de Waalbandijk in Beneden-Leeuwen meteen kunnen afslaan richting finish. Ze hoeven dus niet meer de - vaak mentaal zware - laatste 5 kilometer via Boven-Leeuwen te lopen.

Aanvangstijd vervroegd

Tevens wordt de starttijd van de marathon op 7 september vervroegd van 11:30 naar 10:25 uur. Hierdoor krijgen de minder snelle marathonlopers de laatste 15 kilometer gezelschap van halve marathonlopers.

We verwachten dat dit jaar – mede door de aanpassingen – meer marathonlopers kennis gaan maken met de sfeervolle, prachtige en uitdagende Rivierenland Marathon van de DijkenLoop.