4-5-6 september 2020

Actueel: februari 2014

Onze Marathon in de 'Leukste Lopen 2014'

Onze Rivierenland Marathon is opgenomen in ‘De leukste lopen 2014’ van Keep-on-Running.nl. En dat is niet voor niks! Ieder jaar weer zijn de deelnemers razend enthousiast over onze routes, de organisaatie en de sfeer. De recensies die wij in 2013 ontvingen geven een heel goed beeld van de positieve ervaringen van onze deelnemers.

Uiteraard zijn we erg trots op deze vermelding in 'De leukste lopen 2014'. In dit boekje komen ruim 200 loopevenementen aan bod en vind je veel inspirerende loopverhalen. Bij zondag 7 september staat in het boekje het volgende te lezen:

DijkenLoop/Rivierenland Marathon

"Het Koningsnummer van de 15e DijkenLoop is de internationale Rivierenland Marathon over de dijken van het Land van Maas en Waal. Deze marathon kan ook als estafette gelopen worden door teams van 2-4 of 5-7 personen.

Deelnemers roemen het mooie parcours, de feestelijke doorkomsten in de acht dorpen en de persoonlijke aandacht. Voor snelle lopers zijn er mooie geldprijzen. Tijdens deze jubileumeditie is er een aantal bijzondere activiteiten: op 6 en 7 september ook wandelen, wielrennen, skeeleren, steppen en genieten."

De evenementen die zijn opgenomen in ‘De leukste lopen 2014’ vinden plaats in alle regio’s van Nederland en omvatten niet alleen de bekende evenementen, maar juist ook de kleinere parels van de Nederlandse hardloopkalender.

Als extra's bevat het boekje een overzicht van de meest uitdagende ladies-, trail-, mud-, dirt- en colorruns. Het moet wel heel gek lopen als je uit het brede aanbod geen keuze kunt maken!

Het boekje is te koop bij diverse hardloopwinkels en via internet.

Op Rivierenland Marathon vind je alle informatie over onze hele, halve en estafette maratahon en je kunt er ook recensies lezen van deelnemers.

Nieuw parcours DijkenSport Marathon

De voorbereidingen voor de feestelijke 15e editie van DijkenSport.nl zijn in volle gang! We zijn onder meer druk bezig met verbeteringen en vernieuwingen die het derde lustrum op 6 en 7 september extra bijzonder maken.

In dit artikel alvast nieuws over onze marathon.

Startplek Rivierenland Marathon verplaatst

Zo wordt de startplaats van de Rivierenland Marathon verplaatst van Altforst naar Boven-Leeuwen. Hierdoor wordt Altforst het eerste wisselpunt van de estafette-marathon en vervalt de ‘lange lus’ op de Maasdijk in Appeltern.

Het grote voordeel voor de marathonlopers is dat ze hierdoor op de Waalbandijk in Beneden-Leeuwen meteen kunnen afslaan richting finish. Ze hoeven dus niet meer de - vaak mentaal zware - laatste 5 kilometer via Boven-Leeuwen te lopen.

Aanvangstijd vervroegd

Tevens wordt de starttijd van de marathon op 7 september vervroegd van 11:30 naar 10:25 uur. Hierdoor krijgen de minder snelle marathonlopers de laatste 15 kilometer gezelschap van halve marathonlopers.

We verwachten dat dit jaar – mede door de aanpassingen – meer marathonlopers kennis gaan maken met de sfeervolle, prachtige en uitdagende Rivierenland Marathon van de DijkenLoop.