4-5-6 september 2020

28

DijkenLoop Deelnemer aan het Woord 2014

Ook in ons jubileumjaar laten we in de rubriek 'Deelnemer aan het Woord' een aantal sporters vertellen over de passie voor hun sport, de ervaringen aan evenementen en redenen waarom ze aan DijkenSport.nl deelnemen.

Hardloopster Miranda van Staveren trapt met haar antwoorden af.

Wie is Miranda?

Ik ben Miranda van Staveren, ben 46 jaar, getrouwd met Henry en moeder van drie kinderen Linsey, Gaby en Daan. Van beroep ben ik kapster en heb een eigen kapsalon in Nijmegen.

Waar komt je passie voor hardlopen vandaan?

Eén van mijn hobbies is paardrijden en sinds een paar jaar doe ik ook een poging tot hardlopen. Uit nieuwsgierigheid ben ik daarmee begonnen. Meer met het idee van: "Hoelang zou ik het volhouden".

Nou, dat viel in het begin zwaar tegen, vooral op conditioneel vlak. Maar als ik ergens aan begin wil ik altijd proberen eruit te halen wat erin zit.

Wat is je ervaring qua deelname aan hardloopevenementen?

Buiten de Dijkenloop doe ik niet mee aan andere lopen of evenementen.

Aan welk onderdeel van DijkenSport doe je mee?

Dit jaar loop ik voor de 3e keer mee. De eerste keer wilde ik graag de 5 km binnen een half uur lopen en dat is toen gelukt. Vorig jaar ben ik gestart op de 10 km en ik kwam over de finish binnen het uur. Echt zo kicken!

Dit jaar wordt het weer de 10 km, ben benieuwd wat het nu brengt.

Wat is voor jou de reden om die afstand te lopen?

Hardlopen is voor mij even verstand op nul en gewoon gaan. Vorig jaar bij de start dacht ik 'gewoon doorlopen, dan ben je over ongeveer een uur binnen'. Met aanvullend een lekker koud pilsje op het Dorpsplein met vrienden en bekenden.

Hoe bereid je je voor op je deelname?

Wij lopen elke dinsdag met een groepje vrouwen en trainen zo samen. Dat is toch wel lekker, samen fanatiek bezig zijn met hardlopen gecombineerd met veel gezelligheid.

Wil je verder iets kwijt over hardlopen of DijkenSport?

Ik vind dat de Dijkenloop super georganiseerd is en wil bij deze graag iedereen heel veel succes en plezier toewensen.

Erg bedankt voor je tijd en de antwoorden Miranda. Uiteraard wensen wij jou ook een sportieve en gezellige deelname toe aan de jubileumeditie van de DijkenLoop!

Namens de Commissie PR & Communicatie
Raymond van Toor