4-5-6 september 2020

Actueel: april 2014

DijkenLoopteam verspreidt Bevrijdingsvuur

Het DijkenLoopteam staat alweer te trappelen om in de nacht van 4 op 5 mei het landelijk Bevrijdingsvuur in Wageningen op te mogen halen. Sinds enkele jaren verspreiden de teamleden in estafettevorm dit vuur over de diverse oorlogsmonumenten in de gemeente West Maas en Waal.

Onderweg wordt bij elk monument even stilgestaan en een kaars aangestoken. Tevens is dan gelegenheid voor een woordje door een aanwezig comitélid uit het betreffende dorp.

Wij nodigen belangstellenden van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Deelnemers en betrokken zullen dit enorm waarderen!

Monumenten West Maas en Waal

Het tijdschema voor het aansteken van de kaarsen bij de monumenten ziet er als volgt uit (tijden bij benadering):

04:15 Wamel (Dorpsstraat)
04:45 Dreumel (Waalbandijk)
05:00 Dreumel (Rooijsestraat)
05:50 Alphen (Burg. Baltussenplein)
06:40 Maasbommel (Raadhuisdijk)
07:20 Appeltern (Maasdijk)
08:20 Boven Leeuwen (Past. Schoenmakersstraat)
08:30 Boven Leeuwen (Trambaan waar alle teamleden zich verzamelen)
09:00 Beneden Leeuwen (Past. Zijlmansstraat, RK Kerkhof)
09:05 Beneden-Leeuwen (Past. Zijlmansstraat, Stoottroeperskapel)

Bij de Stoottroeperskapel neemt wethouder Bert van Swam rond negen uur het Bevrijdingsvuur in ontvangst.

Bevrijdingsvuurestafette

Het Bevrijdingsvuur is hét symbool voor leven in vrede en vrijheid. Ieder jaar worden er vanuit heel Nederland ongeveer 70 gemeenten verwacht die loopgroepen afvaardigen om in Wageningen het Bevrijdingsvuur in ontvangst te nemen.

In totaal nemen ieder jaar ongeveer 2.000 lopers en begeleiders deel aan dit unieke, nationale evenement. Zo zorgen we er samen voor dat het Bevrijdingsvuur in heel Nederland brandt!

Succes wensen?

Wil je de deelnemers van het DijkenLoopteam (virtueel) succes wensen?
Dan kan dat via dit bericht op onze DijkenSport Facebook Pagina.

Fruitwandelen en Fruitfietsen volgeboekt

Het Bourgondisch Fruitwandelen en het jubileumonderdeel Bourgondisch Fruitfietsen blijken populair te zijn. Binnen een dag na de opening van de inschrijving op 15 april zijn beide onderdelen al volgeboekt!

'Bourgondisch' binnen 24 uur vol

Vele deelnemers zijn 's nachts opgebleven of hadden de wekker gezet om toch maar zeker te zijn van een startbewijs. De inschrijvingen stroomden vanaf middernacht binnen!

De startbewijzen voor het Fruitwandelen (2.500 deelnemers) waren binnen 24 uur vergeven. De 500 toegangsbewijzen voor het Fruitfietsen kwamen nog sneller aan de man of vrouw: om 12.45 uur konden we de 'inschrijflijnen' hiervoor sluiten.

Inschrijven voor andere onderdelen

Je kunt je voor onze jubileumeditie op 6 en 7 september nog steeds inschrijven voor de onderdelen wielrennen, skeeleren, steppen, hardlopen (waaronder de Marathon en het speciale jubileumonderdeel de TrailRun).

Ben je erbij tijdens één van beide Bourgondische onderdelen?
Laat het weten via dit bericht op onze Facebook Pagina.

Inschrijving DijkenSport start 15 april

Het aftellen is begonnen…

In de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 april 2014 start om 0:00 uur de inschrijving voor alle onderdelen van de 15e editie van DijkenSport.nl.

Vanwege de feestelijke jubileumeditie hebben we ons evenement uitgebreid met twee nieuwe, sportieve onderdelen: het Bourgondisch Fruitfietsen en de TrailRun.

Daarmee willen we nog meer sportievelingen de mogelijkheid bieden te genieten van onze mooie omgeving, de gezellige sfeer in het Land van Maas en Waal en uiteraard van ons evenement.

Gewijzigde wandelroutes

Naast de nieuwe onderdelen zijn ook de routes van het Bourgondisch Fruitwandelen vernieuwd. Zo start de 27 km voor het eerst op de Maaslanden in Appeltern en hebben we daarnaast dit jaar een 6, 11 en 18 km wandeltocht. De wijzigingen van deze routes blijven nog even een verrassing.

Limieten aantal deelnemers

Vanwege de limieten voor het wandelen, fietsen, wielrennen en de TrailRun raden wij je aan op tijd in te schrijven via onze website of – bij een overbezette website – via inschrijven.nl.

Vorig jaar werden de 2.500 startbewijzen voor het Bourgondisch Fruitwandelen binnen 11 uur vergeven. Wees er tijdig bij want vol is vol!

IBAN rekeningnummer

Een tip: bij het inschrijven zal gevraagd worden om je IBAN-nummer, heb dit nummer bij de hand voordat je gaat inschrijven. Je IBAN is o.a. te vinden op je rekeningafschrift.

Geen wekker hoeven te zetten?

Wil jij maandagavond 14 april heerlijk rustig kunnen gaan slapen? Hou dan dan onze Facebookpagina in de gaten.

Via speciale acties maak je kans op twee van de 2.500 startbewijzen van het Bourgondisch Fruitwandelen of op twee van de 500 startbewijzen van het Bourgondisch Fruitfietsen.

Reageren op deze acties kan tot uiterlijk zondag 13 april 14.00 uur. Zondagavond worden de winnaars op Facebook bekend gemaakt.

Winactie Fruitwandelen en Fruitfietsen

Belofte maakt schuld!

Sommige van jullie hoeven op maandag 14 april geen wekker te zetten. Je kunt je namelijk via één van onze beide acties al verzekeren van een (gratis) startbewijs. Ofwel voor het Bourgondisch Fruitwandelen of voor ons speciale jubileumonderdeel: het Bourgondisch Fruitfietsen.

Kijk hieronder hoe je kans maakt op gratis deelname én onze speciale jubileummedaille.

Actie Bourgondisch Fruitwandelen

Op onze Facebook Pagina hebben we deze afbeelding geplaatst.

Je komt op deze post via onderstaande link.
Laat ons daaronder via een reactie weten wat voor jou 'Sportief genieten' is.
Daarmee maak je kans op 2x2 gratis startbewijzen én de speciale medaille.

► 'Facebook actie Fruitwandelen'

Actie Bourgondisch Fruitfietsen

Je komt op deze post via onderstaande link.
Laat ons daaronder via een reactie weten met wie jij deze tocht wilt fietsen.
Daarmee maak je kans op 2x2 gratis startbewijzen én de speciale medaille.

► 'Facebook actie Fruitfietsen'

Doe ook mee zodat je maandag heerlijk door kunt slapen ;-)

Veel succes!

Trailrun jubileumloop bij DijkenSport 2014

Vanwege de 15e editie van de DijkenLoop organiseren we op zaterdag 6 september a.s. een extra 'jubileum looponderdeel': de Uit®waarde TrailRun.

Uitdagend parcours Trailrun

De deelnemers wacht een mooi, afwisselend parcours van 15 kilometer. Het parcours loopt van Appeltern aan de Maaskant, dwars door de polder van het Land van Maas en Waal, naar Beneden-Leeuwen aan de Waalkant.

Onderweg maken deelnemers o.a. kennis met enkele heuveltjes van 'De Maaslanden' en de 'Brandrode Runderenroute' in natuurgebied 'De Moringerwaarden'.

Hierna beklimmen zij de hooggelegen 'Beverplaats' achter Forelkwekerij / Herberg ’t Mun.

In Boven-Leeuwen vervolgen zij hun weg over het boerenwandelpad en ook het pas gerealiseerde 'Leeuwse Veld' zit in het parcours.

Uiteraard verzorgen muziekacts op diverse plekken aangename ritmische klanken en oppeppende muziek.

Definitieve route volgt binnenkort

Op dit moment zijn we nog volop aan het kijken hoe we de route kunnen uitbreiden. Met nóg meer aantrekkelijke plekjes en leuke passages die het parcours voor de deelnemers een ware uitdaging maken!

De definitieve route maken we in de loop van april op onze website bekend.

Klik op DijkenSport Uit®waarde TrailRun voor alle informatie, deelnamevoorwaarden en mogelijkheid tot inschrijven (vanaf 15 april).

Heb je zin in een avontuurlijke loop?
Schrijf dan in voor de Uit®waarde TrailRun!