4-5-6 september 2020

07

Terugblik 14e editie DijkenSport.nl

Als organisatie kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde editie van DijkenSport.nl! Meer dan 5.000 deelnemers hebben kunnen genieten van prettige weersomstandigheden, mooie routes, enthousiaste aanmoedigingen van het publiek en veilige doorkomsten.

Vooral dankzij de inzet van de vele vrijwilligers, politie en uiteraard mag ook de steun van onze sponsors - in welke vorm dan ook - zeker niet vergeten worden. Daar willen we iedereen heel hartelijk voor bedanken!

Reacties en verbeterpunten

We krijgen heel veel leuke reacties en verbeterpunten binnen van deelnemers. De verbeterpunten gaan we uiteraard meenemen in onze evaluatie. Heb jij nog een tip voor ons? Mail die dan naar info@dijkensport.nl.

Gevonden voorwerpen

Na afloop van alle sportiviteiten zijn er nog wat spullen blijven liggen, waaronder een sleutelbosje, enkele helmen, beschermers en kleding. Mis je nog wat, stuur dan een mail naar info@dijkensport.nl.

Terugblik Skeeleren over Dijken

Dat het skeeleren nog springlevend is, bleek wel uit het grote aantal inschrijvers. Bijna 400 skeeleraars hebben we dit jaar mogen begroeten in het Land van Maas en Waal.

We hebben heel veel lovende woorden gekregen. De mooie, verkeersvrije dijken lenen zich prima voor de vele deelnemers. Het parcours is heel relaxt om op te rijden, zodat je optimaal kunt genieten van de prachtige omgeving en de gehele entourage er omheen.

Op het podium werden per afstand de drie snelste mannen en vrouwen gehuldigd die met tijdregistratie hadden gereden. Hans Offringa en Thijs Lodders kwamen na 50 km in 1:28:54 als nummer 1 en 2 zij-aan-zij over de finish. Als derde finishte Bert Robbemondt.

Bij de 50 km voor vrouwen waren het goud, zilver en brons voor respectievelijk Miranda van der Loo, Jaccoline Zegers en Arlieke Teunisse.

De 20 km skeelertocht leverde als winnaar Theo Berndsen op. Gevolgd door Gerard Janssen Steenberg en Carlo van Rooij. Bij de vrouwen won Sanne Vermeer, werd Irma Jochems tweede en Trea Looman derde.

Promofilm KNSB

De KNSB heeft tijdens onze skeelertochten opnames gemaakt 'voor een frisse en dynamische video over het recreatief skaten. Doel van de video is om skaten bekender en populairder te maken onder een grotere groep mensen.

Nadruk ligt op plezier en beleving en de laagdrempeligheid van de sport (je hoeft geen skeelerpak aan om mee te doen!). Door het zien van de video moet je zin krijgen om mee te doen', aldus de KNSB.

Wij zijn uiteraard ook erg benieuwd naar het resultaat. Via onze website zullen we jullie laten weten wanneer de promofilm te bekijken is.

Terugblik Steppen over Dijken

Dit jaar hadden we voor het eerst het onderdeel steppen in ons programma opgenomen. De stepsport staat nog in de kinderschoenen, in ieder geval in het Land van Maas en Waal, maar is snel groeiende. Met de toevoeging van het steppen proberen we wat aan de bekendheid van de sport bij te dragen.

Verslaggever Jan Hermens van De Waalkanter wilde zelf ondervinden hoe het is om te steppen en na een proefles bij Willie Bloks van StepcrOss uit Oss, begon hij aan zijn tocht over 20 km. Na het voltooien van zijn tocht mogen we Jan gerust tot ambassadeur van de stepsport in deze regio benoemen. Hoe het hem verging, is hier te lezen.

Helaas stonden gelijktijdig met ons evenement o.a. het Stepcriterium in Ede (Kickbike-cup), het EK in Ganløse Denemarken en een steprace in Langenfeld Duitsland gepland, waardoor we niet zo veel deelnemers aan de start hadden staan. Maar de steppers die mee hebben gedaan, waren razend enthousiast!

Een van de deelneemsters schreef dan ook: 'Ik raad steppers aan om volgend jaar mee te doen: goeie organisatie, gezelligheid bij start en aankomst, en toeschouwers en bewoners zijn de hele weg enthousiast. En die dijken zijn mooooi.....'

DijkenLoop en WielerClassic

Eerder deden we al verslag op onze website van 'Nieuw Record Marathon bij de Vrouwen' en 'Jos de Vos wint Rabo Wieler Classic'.