4-5-6 september 2020

02

Nieuw record marathon bij de vrouwen

Rivierenland Marathon

Esmé Möricke verpulverde op de individuele marathon het parcoursrecord dat sinds 2005 op naam stond van de Poolse Danuta Pietruszynska. Esmé klokte een geweldige tijd van 2:57:47. Lydia Doornbos werd tweede en de jarige Jet Klomp kreeg de derde prijs overhandigd.

Bij de mannen wilde Nico Serroen zijn eigen record verbreken maar daarvoor kwam hij net te kort. Hij won in een tijd van 2:28:05. Zijn loopmaatje Jeroen Debaveye finishte als tweede en Johan Watthy maakte het Belgische podium compleet.

Rivierenland Marathon-estafette

Bij de teams van 2-4 personen won het team van Martijn Vergeer in 2:31:38. De estafette voor 5-7 personen was een prooi voor De Hippo's, zij noteerden een tijd van 3:05:05.

Dextro Energy Halve marathon

Het parcours van de halve marathon was dit jaar aangepast en de reacties van de lopers ('route is nu mooier', 'is groener' en 'loopt lekker') waren zeer positief.

Ferry Schreven kwam na 1:17:56 juichend als eerste over de streep en komt daarmee in de boeken als recordhouder. Ronald de Roos en Gerard Lensvelt werden tweede en derde.

Bij de vrouwen won Charlotte van den Akker in 1:30:13 en dit is volgend jaar de te kloppen tijd. Zij liet daarmee Rian van Helvoirt en Justine Bosch achter zich.

Business Club Maas & Waal Tien kilometer

Jaap Stijlaart was iedereen op de 10 km te snel af en stond na 37:48 op het hoogste podium. Op de tweede plek eindigde Hayo den Boeft en Tonnie Scheurwater mocht de derde prijs in ontvangst nemen.

Na 40:28 kwam Carlien Harms als eerste vrouw over de finish. Tonny Peer en Mirjam Graat hadden het nakijken.

Verrassend Leeuwen Vijf kilometer

Ook de route van de 5 km was veranderd en ook dat bleek uit de reacties van de lopers een goede keuze. Door de gewijzigde route zijn de nieuwe recordhouders Ivo Hendriks (16:14) en Eva Riemeijer (21:00).

Achter Ivo eindigden Tonnie Stouten en Aernout van Lon als nummer twee en drie. Bij de vrouwen maakten Ineke Burger en Karima Coenders-El Dahri het podium compleet.

De Gelderlander Drie kilometer

Voor de jeugd van 12-15 jaar werd een mooie, nieuwe route uitgezet. Ze liepen niet meer 3 keer het rondje van de 1 km, maar één grote ronde die deels over de dijk gaat.

Alex de Groot, Sven Haalboom en Ids Biemans werden 1, 2 en 3 bij de jongens. Alex deed er 9:46 minuten over.

Bij de meisjes was de 12:08 van Lotte Rubens goed voor de eerste prijs. Judy van de Klok en Evi Derks mochten het zilver en brons in ontvangst nemen.

De Gelderlander Eén kilometer

Nick Jansen en Ynte Biemans wonnen in de leeftijdscategorie 11 en 12 jaar. Tijn Baumann en Eva van Boekel waren de snelsten bij de 9 en 10 jarigen. Ard Laffeber en Anniek Vissers gaven alle andere 7 en 8 jarigen het nakijken.

Bij de allerjongsten kregen Zach den Bieman en Vera Witsiers de grootste bekers uitgereikt.

Mede dankzij de ondersteuning van Actief Maas en Waal hadden we niet eerder zoveel kinderen aan de start staan. Maar liefst 360 kinderen lieten zich van hun beste en sportiefste kant zien!

Kijk hier voor de volledige uitslag van alle afstanden.