4-5-6 september 2020

Actueel: september 2013

Fruitwandelen: een Smakelijke Tocht

In de september 2013 uitgave van 'Wandelsportmagazine', het magazine van wandelsportorganisatie KNBLO, wordt een aantal wandeltochten beschreven die volgens de redactie onder de noemer 'Smakelijke Wandeltochten' vallen.

En we zijn trots dat één van deze tochten het Bourgondisch Fruitwandelen is!

De kop van het artikel is 'Nog een Appel?' en heeft als introductie:

"Om de twee, drie kilometer is het wel 'raak' tijdens het Bourgondisch Fruitwandelen. Soep, peer, gebakken ei, fruitsap, een kippenpootje, een oliebol, een pannenkoek, een toetje. En vooral fruit. Heel veel fruit. Want daar gaat het om. Onze wandelaars nemen zelf niks mee, ze weten dat ze voldoende krijgen onderweg. Via het Bourgondisch Fruitwandelen wil de organisatie de 'zuidelijke en fruitige' inslag van het Land van Maas en Waal laten zien."

De rest van het leuke artikel kun je hieronder lezen!

Terugblik 14e editie DijkenSport.nl

Als organisatie kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde editie van DijkenSport.nl! Meer dan 5.000 deelnemers hebben kunnen genieten van prettige weersomstandigheden, mooie routes, enthousiaste aanmoedigingen van het publiek en veilige doorkomsten.

Vooral dankzij de inzet van de vele vrijwilligers, politie en uiteraard mag ook de steun van onze sponsors - in welke vorm dan ook - zeker niet vergeten worden. Daar willen we iedereen heel hartelijk voor bedanken!

Reacties en verbeterpunten

We krijgen heel veel leuke reacties en verbeterpunten binnen van deelnemers. De verbeterpunten gaan we uiteraard meenemen in onze evaluatie. Heb jij nog een tip voor ons? Mail die dan naar info@dijkensport.nl.

Gevonden voorwerpen

Na afloop van alle sportiviteiten zijn er nog wat spullen blijven liggen, waaronder een sleutelbosje, enkele helmen, beschermers en kleding. Mis je nog wat, stuur dan een mail naar info@dijkensport.nl.

Terugblik Skeeleren over Dijken

Dat het skeeleren nog springlevend is, bleek wel uit het grote aantal inschrijvers. Bijna 400 skeeleraars hebben we dit jaar mogen begroeten in het Land van Maas en Waal.

We hebben heel veel lovende woorden gekregen. De mooie, verkeersvrije dijken lenen zich prima voor de vele deelnemers. Het parcours is heel relaxt om op te rijden, zodat je optimaal kunt genieten van de prachtige omgeving en de gehele entourage er omheen.

Op het podium werden per afstand de drie snelste mannen en vrouwen gehuldigd die met tijdregistratie hadden gereden. Hans Offringa en Thijs Lodders kwamen na 50 km in 1:28:54 als nummer 1 en 2 zij-aan-zij over de finish. Als derde finishte Bert Robbemondt.

Bij de 50 km voor vrouwen waren het goud, zilver en brons voor respectievelijk Miranda van der Loo, Jaccoline Zegers en Arlieke Teunisse.

De 20 km skeelertocht leverde als winnaar Theo Berndsen op. Gevolgd door Gerard Janssen Steenberg en Carlo van Rooij. Bij de vrouwen won Sanne Vermeer, werd Irma Jochems tweede en Trea Looman derde.

Promofilm KNSB

De KNSB heeft tijdens onze skeelertochten opnames gemaakt 'voor een frisse en dynamische video over het recreatief skaten. Doel van de video is om skaten bekender en populairder te maken onder een grotere groep mensen.

Nadruk ligt op plezier en beleving en de laagdrempeligheid van de sport (je hoeft geen skeelerpak aan om mee te doen!). Door het zien van de video moet je zin krijgen om mee te doen', aldus de KNSB.

Wij zijn uiteraard ook erg benieuwd naar het resultaat. Via onze website zullen we jullie laten weten wanneer de promofilm te bekijken is.

Terugblik Steppen over Dijken

Dit jaar hadden we voor het eerst het onderdeel steppen in ons programma opgenomen. De stepsport staat nog in de kinderschoenen, in ieder geval in het Land van Maas en Waal, maar is snel groeiende. Met de toevoeging van het steppen proberen we wat aan de bekendheid van de sport bij te dragen.

Verslaggever Jan Hermens van De Waalkanter wilde zelf ondervinden hoe het is om te steppen en na een proefles bij Willie Bloks van StepcrOss uit Oss, begon hij aan zijn tocht over 20 km. Na het voltooien van zijn tocht mogen we Jan gerust tot ambassadeur van de stepsport in deze regio benoemen. Hoe het hem verging, is hier te lezen.

Helaas stonden gelijktijdig met ons evenement o.a. het Stepcriterium in Ede (Kickbike-cup), het EK in Ganløse Denemarken en een steprace in Langenfeld Duitsland gepland, waardoor we niet zo veel deelnemers aan de start hadden staan. Maar de steppers die mee hebben gedaan, waren razend enthousiast!

Een van de deelneemsters schreef dan ook: 'Ik raad steppers aan om volgend jaar mee te doen: goeie organisatie, gezelligheid bij start en aankomst, en toeschouwers en bewoners zijn de hele weg enthousiast. En die dijken zijn mooooi.....'

DijkenLoop en WielerClassic

Eerder deden we al verslag op onze website van 'Nieuw Record Marathon bij de Vrouwen' en 'Jos de Vos wint Rabo Wieler Classic'.

Nieuw record marathon bij de vrouwen

Rivierenland Marathon

Esmé Möricke verpulverde op de individuele marathon het parcoursrecord dat sinds 2005 op naam stond van de Poolse Danuta Pietruszynska. Esmé klokte een geweldige tijd van 2:57:47. Lydia Doornbos werd tweede en de jarige Jet Klomp kreeg de derde prijs overhandigd.

Bij de mannen wilde Nico Serroen zijn eigen record verbreken maar daarvoor kwam hij net te kort. Hij won in een tijd van 2:28:05. Zijn loopmaatje Jeroen Debaveye finishte als tweede en Johan Watthy maakte het Belgische podium compleet.

Rivierenland Marathon-estafette

Bij de teams van 2-4 personen won het team van Martijn Vergeer in 2:31:38. De estafette voor 5-7 personen was een prooi voor De Hippo's, zij noteerden een tijd van 3:05:05.

Dextro Energy Halve marathon

Het parcours van de halve marathon was dit jaar aangepast en de reacties van de lopers ('route is nu mooier', 'is groener' en 'loopt lekker') waren zeer positief.

Ferry Schreven kwam na 1:17:56 juichend als eerste over de streep en komt daarmee in de boeken als recordhouder. Ronald de Roos en Gerard Lensvelt werden tweede en derde.

Bij de vrouwen won Charlotte van den Akker in 1:30:13 en dit is volgend jaar de te kloppen tijd. Zij liet daarmee Rian van Helvoirt en Justine Bosch achter zich.

Business Club Maas & Waal Tien kilometer

Jaap Stijlaart was iedereen op de 10 km te snel af en stond na 37:48 op het hoogste podium. Op de tweede plek eindigde Hayo den Boeft en Tonnie Scheurwater mocht de derde prijs in ontvangst nemen.

Na 40:28 kwam Carlien Harms als eerste vrouw over de finish. Tonny Peer en Mirjam Graat hadden het nakijken.

Verrassend Leeuwen Vijf kilometer

Ook de route van de 5 km was veranderd en ook dat bleek uit de reacties van de lopers een goede keuze. Door de gewijzigde route zijn de nieuwe recordhouders Ivo Hendriks (16:14) en Eva Riemeijer (21:00).

Achter Ivo eindigden Tonnie Stouten en Aernout van Lon als nummer twee en drie. Bij de vrouwen maakten Ineke Burger en Karima Coenders-El Dahri het podium compleet.

De Gelderlander Drie kilometer

Voor de jeugd van 12-15 jaar werd een mooie, nieuwe route uitgezet. Ze liepen niet meer 3 keer het rondje van de 1 km, maar één grote ronde die deels over de dijk gaat.

Alex de Groot, Sven Haalboom en Ids Biemans werden 1, 2 en 3 bij de jongens. Alex deed er 9:46 minuten over.

Bij de meisjes was de 12:08 van Lotte Rubens goed voor de eerste prijs. Judy van de Klok en Evi Derks mochten het zilver en brons in ontvangst nemen.

De Gelderlander Eén kilometer

Nick Jansen en Ynte Biemans wonnen in de leeftijdscategorie 11 en 12 jaar. Tijn Baumann en Eva van Boekel waren de snelsten bij de 9 en 10 jarigen. Ard Laffeber en Anniek Vissers gaven alle andere 7 en 8 jarigen het nakijken.

Bij de allerjongsten kregen Zach den Bieman en Vera Witsiers de grootste bekers uitgereikt.

Mede dankzij de ondersteuning van Actief Maas en Waal hadden we niet eerder zoveel kinderen aan de start staan. Maar liefst 360 kinderen lieten zich van hun beste en sportiefste kant zien!

Kijk hier voor de volledige uitslag van alle afstanden.

Jos de Vos wint Rabo Wieler Classic

Rabo Wieler Classic

Evenals vorig jaar won Jos de Vos uit Dreumel de Rabo Wieler Classic 2013. Hij prolongeerde daarmee zijn titel. Jos kwam in 2:32:39 net iets eerder over de meet als Jeroen van de Weijer. Derde bij de mannen werd Stefan Slager.

Bij de vrouwen troefde Manon van Hees haar concurrenten af. Zij klokte een tijd van 2:35:03. Vlak daarachter kwam Mady Kleeven over de streep, gevolgd door Anne Posthuma.

Rabo Dikke Banden Race

In de tijd dat de grote mannen en vrouwen hun kilometers in het Land van Maas en Waal aan het rijden waren, werd door de jeugd de Rabo Dikke Banden Race verreden. De opkomst was geweldig! Maar liefst 58 kinderen hadden zich ingeschreven.

Er werd in drie verschillende leeftijdscategorieën gestart. Bij de jongsten (7 en 8 jarigen) kregen Siem Banken en Sydney Sommer de grootste bekers overhandigd.

Bij de kinderen van 9 en 10 jaar stonden Stijn van der Meulen en Merel van Beuningen op het hoogste podium.

Bij de oudsten (11 en 12 jaar) stonden er alleen maar jongens aan de start. Stan Meeldijk won met overmacht deze manche.

Klik hier voor de volledige uitslagen.