4-5-6 september 2020

Actueel: mei 2013

Tijdregistratie bij skeeleren en steppen

Voor alle skeeleraars en steppers die graag hun finishtijd willen weten, bieden wij de mogelijkheid tot tijdregistratie. Vorig jaar konden alleen deelnemers aan de 50 km hiervan gebruik maken, maar dit jaar is het ook voor de 20 km tocht mogelijk.

Tijdregistratie kan alleen door middel van een gele of groene MYLAPS ChampionChip, die je met een veter of bandje vastmaakt aan je skeelers of aan je schoen (niet aan de step!). Je kunt geen gebruik maken van een transponder.

Als je geen eigen (gele of groene) MYLAPS ChampionChip hebt, dan kun je een groene chip kopen voor € 4,00. De groene chip kan zonder persoonsregistratie gewoon gebruikt worden bij alle andere evenementen die het groene chipconcept ondersteunen. Bij gebruik betaal je dan een gebruiksvergoeding van € 1,25. Bij de inschrijving via internet kun je aangeven of je wel of geen gebruik wilt maken van een chip.

Alleen deelnemers die met tijdregistratie hebben gereden, kunnen aanspraak maken op een podiumplaats. Maar dan dien je jezelf uiterlijk 29 augustus via internet ingeschreven te hebben. Want bij daginschrijving is GEEN TIJDREGISTRATIE mogelijk!

Bevrijdingsvuur ontstoken in West Maas en Waal

Vannacht om 1:00 uur heeft een afvaardiging van het DijkenLoopTeam in een geweldige ambiance op het 5 Mei Plein in Wageningen het Bevrijdingsvuur in ontvangst genomen. Daarna ging de groep onder luid applaus van een groot publiek op pad om het vuur naar onze gemeente te brengen.

Onderweg werden de 4 lopers die de gehele afstand van 60 km aflegden (Marion van de Veerdonk, Chris van Sonsbeek, David van Toor en Tonnie Bremer) vergezeld door vele andere teamgenoten die de afstand in estafette volbrachten.

In elk dorp van onze gemeente werd bij de doorkomst even stilgestaan bij het oorlogsmonument en werd tevens een kaarsje ontstoken. De tocht eindigde bij de Stoottroeperskapel in Beneden-Leeuwen alwaar de burgemeester Steenkamp het bevrijdingsvuur in ontvangst nam.

DijkenLoopTeam Bevrijdingsvuur 2013

Foto's van deze bijzondere gebeurtenis zijn te vinden in het fotoalbum.

Het Bevrijdingsvuur is een prachtig en uniek symbool van nationale eenheid en leven in vrijheid. Een traditie waar wij graag ons steentje aan bijdragen!