4-5-6 september 2020

Actueel: juni 2013

DijkenSport bij jubileumeditie 'De Publieke Zaak'

Afgelopen maandag nam WebFM de 75ste uitzending van 'De Publieke Zaak' op, de talkshow van WebTV. Eén van de gasten was Masjel van Ooijen, onze secretaris en één van de grondleggers van Stichting Maas en Waalse DijkenLoop.

Bourgondisch Fruitwandelen en Rivierenland Marathon

Masjel sprak onder andere over de nieuwe organisatie van het Bourgondisch Fruitwandelen en het ontstaan van de nieuwe naam 'Rivierenland Marathon'. Ook blikte hij alvast vooruit op alle andere onderdelen als het wielrennen, het skeeleren, het nieuwe onderdeel steppen en op het onderdeel genieten, zowel onderweg als op het Dorpsplein in Beneden-Leeuwen.

Video opname 'De Publieke Zaak'

Daarnaast werden interessante stellingen en pittige vragen op hem afgevuurd. In de video hieronder kun je zien hoe het Masjel verging! Het onderwerp over DijkenSport.nl is vanaf 0:15:00 tot 0:24:00 te zien en beluisteren.

Rayonhoofden klaar voor 14e DijkenSport.nl

Friesland heeft zijn beroemde Elfstedentocht met hun rayonhoofden. Maar wij hebben onze eigen rayonhoofden! Deze vertegenwoordigers van de acht doorkomstplaatsen in onze gemeente zijn onlangs voor het eerst dit jaar bij elkaar geweest. En unaniem waren ze het erover eens “Ut Geej Dur”!

Dit betekent dat ze met hun honderden vrijwilligers weer gaan zorgen voor een optimale veiligheid, verzorging en gastvrijheid in het weekend van 31 augustus en 1 september. Wielrenners, skeeleraars, steppers en hardlopers die meedoen van de 14e editie van DijkenSport.nl zijn dus in goede handen.

Vrijwilligers Bourgondisch Fruitwandelen gezocht

Voor het Bourgondisch Fruitwandelen, dat dit jaar georganiseerd wordt op 31 augustus, zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Misschien heb jij wel zin om ons tijdens dit gezellige evenement te helpen!

Wat moet er allemaal gebeuren? Op enkele posten zoeken we nog vrijwilligers die helpen bij het uitdelen van de producten aan de deelnemers, bijvoorbeeld met het uitserveren van de soep of het uitreiken van een toetje. Ook zijn we op zoek naar vrijwilligers die materialen kunnen bezorgen op de posten, zoals lunchpakketjes.

En ben je handig en heb je de dagen voorafgaand aan het evenement en na afloop van het evenement tijd en energie, dan kunnen we jou zeker gebruiken met het opbouwen van de posten, bruggen en andere voorzieningen. Naderhand moet dit natuurlijk ook allemaal weer netjes worden opgeruimd.

Al met al veel verschillende werkzaamheden, die er toe bijdragen dat er ook dit jaar weer een mooi evenement voor 2500 enthousiaste wandelaars neergezet kan worden.

Heb je zin, meld je dan aan bij Monique Mulders via wandelen@dijkensport.nl of 06-14519151.