4-5-6 september 2020

Actueel: februari 2013

DijkenLoop in PK HardloopCircuit

De organisaties van vier regionale hardloopevenementen: Drutenloop, De 8 van Boveneind, Appelternloop en DijkenSport.nl gaan samenwerken onder de vlag van PK HardloopCircuit. Onder de hardlopers die aan minstens drie van de vier evenementen meedoen, worden in oktober 2013 zestien waardebonnen verloot. Deze zijn beschikbaar gesteld door de sponsor van het hardloopcircuit: PK Runningshop uit Dodewaard.

Er worden acht bonnen van 100 euro voor deelnemers vanaf 16 jaar en acht bonnen van 25 euro (met een sportattribuut) voor de jeugd tot en met 15 jaar verloot. Welke afstand en welke tijd gelopen wordt, is niet van belang. Kanshebbers op de 16 prijzen komen automatisch in een bestand dat wordt gebruikt voor de verloting. De basis voor de leeftijdsindeling is de datum van inschrijving voor het eerste evenement (Drutenloop of De 8 van Boveneind).

De uitreiking van de 16 bonnen vindt plaats in oktober 2013 bij PK Runningshop in Dodewaard.

De organisaties van de vier hardloopevenementen vinden het belangrijk dat iedereen - jong en oud - zoveel mogelijk beweegt. Hardlopen is een prima manier van bewegen, waaraan iedereen op zijn eigen niveau kan deelnemen. In het PK HardloopCircuit staat meedoen voorop en niet de prestatie! Het gaat dus om het finishen en niet om de eindtijd.
Nieuwe PK HardloopCircuit
De vier deelnemende regionale hardloopevenementen:
• 7e Drutenloop op 7 april (www.drutenloop.nl)
• 3e 8 van Boveneind op 18 mei (www.de8vanboveneind.nl)
• 25e Appelternloop op 13 juli (www.komnaardekern.nl)
• 14e DijkenLoop op 1 september (onderdeel van DijkenSport.nl)

De vier organisaties gaan elkaars evenementen over en weer promoten. De jeugd wordt ook bereikt door de samenwerking met Actief Maas en Waal. Dit is het samenwerkingsverband van sportverenigingen, basisscholen, Pax Christi College, Stichting Voormekaar en de gemeenten Druten en West Maas en Waal.

Momenteel wordt nog gewerkt aan een eigen logo van het PK HardloopCircuit dat medio maart gepresenteerd wordt door de vier samenwerkende organisaties.

Op onze Facebook Pagina hebben wij hierover een bericht geplaatst.
Leuk als je via een 'Like' of 'Reactie' laat weten wat je van dit initiatief vindt!

Nieuwe commissie bekijkt aanpassingen Bourgondisch Fruitwandelen

Dankzij een nieuwe commissie staat het populaire Bourgondisch Fruitwandelen ook in 2013 op het programma van de 14e editie van DijkenSport.nl in het weekend van 31 augustus en 1 september a.s.

Eind vorig jaar heeft de commissie zich gepresenteerd aan de vrijwilligers en inmiddels zijn de contacten met hen weer opgepakt.

De commissie is razend enthousiast om de kwaliteit van het succesvolle Fruitwandelen in elk geval te behouden. Ze bestaat bijna geheel uit nieuwe leden.

Routeverkenning Fruitwandelen

De commissieleden hebben op 3 februari jl. de routes verkend. Waar komen de wandelaars allemaal? Zijn er misschien nieuwe mogelijkheden om de routes wat aan te passen? Maar ook om te ervaren hoe mooi de routes soms zijn, bijvoorbeeld door de uiterwaarden en enkele boomgaarden.

De commissie overweegt de routes aan te passen in Beneden-Leeuwen. De wandelaars kwamen voorheen altijd via de Wiel en de Sportlaan op het feestelijke Dorpsplein. Er wordt momenteel onderzocht of een binnenkomst via de Zandstraat tot de mogelijkheden behoort.

Wandelaars kunnen vanaf 15 april 2013 inschrijven via www.dijkensport.nl.