4-5-6 september 2020

29

Hardlopen - Deelnemer aan het woord II

In de rubriek 'Deelnemer aan het Woord' hebben we hardlopers, wandelaars, wielrenners, skeeleraars en steppers gevraagd naar hun passie voor hun sport, hun ervaringen aan evenementen en redenen waarom ze aan DijkenSport.nl deelnemen.

In deze editie geeft hardloopster Masja Vermeulen de antwoorden.

Kun je een korte omschrijving van jezelf geven?

Ik ben Masja Vermeulen, getrouwd, moeder van Roos en Daan, 42 jaar en woon in Beneden-Leeuwen. Ik ben werkzaam als verkoopster in een bakkerswinkel, houdt van lezen, shoppen, zwemmen, wandelen en hardlopen.

Waar komt je passie voor hardlopen vandaan?

Na jarenlang gesport te hebben in een sportschool wilde ik iets in de buitenlucht gaan doen! Mijn vriendin en ik zijn eerst begonnen met wandelen en kwamen hierdoor veel hardlopers tegen. We zeiden altijd tegen elkaar "kijk die uitslovers".

Maar omdat we toch een tikkeltje ouder worden, moesten we toch maar iets actiever worden en zijn we begonnen met een programma op de iPod om het hardlopen op te bouwen. En we kregen er gewoon schik in! En nu zijn we al weer ruim een jaar aan het hardlopen.

Wat is je ervaring qua deelname aan hardloop-evenementen?

Ik heb tot nu toe eigenlijk alleen nog maar aan de 'Drutenloop' meegedaan. Daar heb ik het super zwaar gehad, enerzijds door de zenuwen en anderzijds doordat ik te snel van start ben gegaan. Maar ik heb het toch volbracht in ongeveer 32 minuten.

Wat zijn voor jou redenen om dit jaar aan de DijkenLoop deel te nemen?

Om te kijken of het deze keer beter gaat en omdat het veelal in mijn eigen dorp, Beneden-Leeuwen, wordt gehouden. Daarnaast omdat mijn hardloopmaatjes, die net als ik ook allemaal trainen bij Marion van de Veerdonk, hieraan deelnemen. En uiteraard ook om te kijken of ik deze keer binnen 32 minuten over de finish ben.

Hoe ga je je voorbereiden op je deelname aan de DijkenLoop?

Ik heb me ingeschreven voor de 5 kilometer en ik train elke dinsdagavond met het eerder genoemde DijkenLoopTeam van Marion van de Veerdonk. Ook ga ik zelf nog zéker een keer!

Wil je verder nog iets kwijt over hardlopen of DijkenSport.nl?

Het hardlopen heeft mijn leven postitief veranderd. Ik ben veel fitter, zit lekkerder in mijn vel en het is goed voor de conditie. Ik heb mijn dochter ook 'besmet' en die gaat nu al met regelmaat samen met mij een rondje rennen.

Terwijl ik aan het trainen ben om richting de 10km te gaan, doet zij dit jaar mee met de 1 km Jeugdloop.

Hartelijk bedankt voor dit interview, Masja en we wensen jou en je dochter een sportieve en gezellige deelname aan de DijkenLoop 2013 toe!

Namens de Commissie PR & Communicatie
Raymond van Toor