4-5-6 september 2020

27

Skeeleren - Deelnemer aan het Woord II

In de rubriek 'Deelnemer aan het Woord' hebben we hardlopers, wandelaars, wielrenners, skeeleraars en steppers gevraagd naar hun passie voor hun sport, hun ervaringen aan evenementen en redenen waarom ze aan DijkenSport.nl deelnemen.

We laten nu de skeelergroep van Martien en Wilfred Broekman, Mari Banken, Sieme Borren en René van Maurik reageren op onze vragen.

Kunnen jullie een korte omschrijving van jezelf geven?

Wij zijn 5 mannen uit de gemeente West Maas en Waal die elkaar kennen van het schaatsen wat we allemaal doen in Nijmegen. Daar kregen we een klik en kwamen we erachter dat we allemaal dezelfde sportinstelling hebben.

Daarbij staat gezelligheid voorop en waarbij we elke dinsdagavond trainen. Onze verzamel- en vertrekplaats is de dijk onder de Prins Willem Alexanderbrug in Beneden-Leeuwen.

Waar komt jullie passie voor skeeleren vandaan?

Onze passie komt voort vanuit het schaatsen (binnen) en wij zien skeeleren als de 'buitenvariant'. Zo kunnen we het hele jaar blijven 'schaatsen' en kunnen we mooie routes rijden. Daarbij wel het liefst op redelijk tot goed asfalt.

Wat is jullie ervaring qua deelname aan skeeler-evenementen?

Wat DijkenSport.nl betreft doen we al vanaf de eerste editie mee. Het valt ons op dat, ondanks de mooie en geasfalteerde route, het aantal deelnemers gedurende de jaren niet echt stijgt. Vooral jeugdige deelnemers zien we helaas te weinig.

Onze ervaring is dat het een veilige tocht is; wel is het jammer dat we qua route aan de Maaskant veelal langs in plaats van door de dorpen rijden.

Wat zijn voor jullie redenen om dit jaar aan DijkenSport.nl deel te nemen?

Een echte reden daarvoor hebben we niet. De skeelertocht is voor ons de afsluiting van ons seizoen. Na de sportieve inspanning is het daarna tijd voor onze jaarlijkse BBQ.

Hoe gaan jullie je voorbereiden op je deelname aan DijkenSport.nl?

We trainen elke dinsdag op de skeelers maar laten het verder gewoon op ons afkomen. We hebben ook niet echt een prestatiedoel in gedachten. Heelhuids de tocht volbrengen en een gezellige middag hebben zijn voor ons het belangrijkst!

Willen jullie verder nog iets kwijt over skeeleren of DijkenSport.nl?

Tot slot dan nog een verzoekje van ons om bij de skeelertocht geen bekertjes en sponzen (meer) uit te delen.

Hartelijk bedankt mannen van de skeelergroep voor jullie bijdrage en een gezellige Skeeleren over Dijken 2013 deelname en dito BBQ na afloop!

Namens de Commissie PR & Communicatie
Raymond van Toor