4-5-6 september 2020

06

DijkenLoop - Deelnemer aan het woord

In de nieuwe rubriek 'Deelnemer aan het Woord' hebben we hardlopers, wandelaars, wielrenners, skeeleraars en steppers gevraagd naar hun passie voor hun sport, hun ervaringen aan evenementen en redenen waarom ze aan DijkenSport.nl deelnemen.

Het spits wordt daarbij afgebeten door DijkenLoop deelneemster Maria Franken-Van Gelder.

Kun je een korte omschrijving van jezelf geven?

Mijn naam is Maria Franken-van Gelder, 45 jaar, getrouwd met André (fanatiek wielrenner) en moeder van Lian en Noud. Ik werk 2 dagen in de week als secretaresse.

Waar komt je passie voor hardlopen vandaan?

Die passie is er al heel lang en begon al op de lagere school. Hardlopen was echt mijn ding. Daarna is het er allemaal een beetje bij ingeschoten totdat een aantal jaren geleden mijn dochter vroeg of ik met haar wilde gaan hardlopen. Dat heb ik toen gedaan en dat doe ik nu nog steeds met veel plezier.

Wat is je ervaring qua deelname aan hardloppevenementen?

Allereerst natuurlijk de Dijkenloop, verder de DrutenLoop, de '8 van Boveneind' in Boven-Leeuwen, in Hernen de 'Herense Stratenloop' en afgelopen 1 april (geen grap) de '60 van Texel'. Dit is een estafetteloop van 15 km.

Wat zijn voor jou redenen om dit jaar aan DijkenSport.nl deel te nemen?

Daar heb ik drie redenen voor:

  1. het is een hardloopevenement bij mij in de buurt;
  2. er heerst altijd een gezellige drukte en
  3. je treft er vaak veel bekende mensen uit de buurt / regio.

Welke afstand neem je deel en hoe bereid je je voor op DijkenSport.nl?

De DijkenLoop afstand waaraan ik deelneem is de 10 km. Wat de voorbereiding betreft loop ik 2x in de week hard, waarvan 1x op eigen gelegenheid en 1x op dinsdagavond met de hardloopgroep onder begeleiding van Marion van de Veerdonk.

Ik vind het ook belangrijk om van een “doorgewinterde” atlete training te krijgen. Marion beschikt over de juiste techniek waardoor je zo min mogelijk blessures oploopt. Ook voorziet zij in goeie tips om nog beter te kunnen presteren.

Daarnaast probeer ik 1x in de week, in een hoog tempo, een “rondje Land van Maas- en Waaldijk” (ongeveer 42 km) te fietsen. Dat doe ik dan op mijn huis-, tuin- en keukenfiets.

Wat is je doel voor je deelname dit jaar aan de DijkenLoop?

Mijn doel dit jaar is om zonder blessure die 10 km uit te lopen en dan ook nog een aardige tijd neer te zetten (dat is altijd leuk). Voor wat betreft volgend jaar zou ik graag de halve marathon willen proberen. Daar ga ik hard voor aan de slag.

Wil je verder nog iets kwijt over hardlopen of DijkenSport.nl?

Hardlopen is echt heerlijk om te doen! Als ik een paar dagen niet gelopen hebt, begint het weer te kriebelen. Je kunt echt even je zinnen verzetten en je hoofd heerlijk leeg maken. Vooral achteraf geeft het weer een prima gevoel.

Dijkensport vind ik een leuk en goed georganiseerd evenement waarbij voor iedereen die graag sport wel een leuk onderdeel te vinden is.

Hartelijk bedankt Maria voor het leuke interview.
Wij wensen je een leuke en succesvolle DijkenLoop 2013 toe!

Namens de Commissie PR & Communicatie
Raymond van Toor