4-5-6 september 2020

29

DijkenLoopteam verspreidt Bevrijdingsvuur

In de nacht van vier op vijf mei haalt ons DijkenLoopteam het landelijk bevrijdingsvuur op in Wageningen. De ongeveer 20 hardlopers verspreiden dit vuur hierna over alle oorlogsmonumenten in de gemeente West Maas en Waal.

Het team staat onder leiding van Marion van de Veerdonk. Samen met Chris van Sonsbeek, David van Toor en Tonnie Bremer zal zij de volledige afstand van bijna 60 km lopen. De andere hardlopers leggen de afstand af als estafette.

Wethouder Bert van Swam moedigt het team aan bij de start om half twee ’s nachts in Wageningen. Onderweg ontsteken de teamleden bij elk oorlogsmonument in de gemeente West Maas en Waal een kaars.

Belangstellenden zijn daarbij van harte welkom. Vanaf de Trambaan in Boven-Leeuwen gaan alle deelnemers via Brouwersstraat, Nijverheidsstraat en Rozenstraat samen naar de Stoottroeperskapel aan de Pastoor Zijlmansstraat. Daar neemt burgemeester Thomas Steenkamp op zondagmorgen negen uur het bevrijdingsvuur in ontvangst.

Het DijkenLoopteam wordt begeleid door twee busjes van de gemeente West Maas en Waal die voor de veiligheid van de lopers en voor de andere weggebruikers hun zwaailichten zullen voeren.

Tijdschema verspreiding Bevrijdingsvuur (tijden bij benadering):
04:15 Wamel Dorpsstraat
04:45 Dreumel Waalbandijk
05:00 Dreumel Rooijsestraat
05:50 Alphen Burg. Baltussenplein
06:40 Maasbommel Raadhuisdijk
07:20 Appeltern Maasdijk
08:20 Boven Leeuwen Past. Schoenmakerstraat
08:30 Boven Leeuwen Trambaan (verzamelen alle teamleden)
09:00 Beneden Leeuwen Past. Zijlmansstraat (RK Kerkhof)
09:05 Beneden-Leeeuwen Past. Zijlmansstraat (Stoottroeperskapel)

Voor een prachtige sfeerimpressie verwijzen we graag naar de beelden die vorig jaar gemaakt zijn door Jos Kruisbergen en zijn geluidsman Geert Megens van Stichting Tweestromenland in Beeld en Geluid.