4-5-6 september 2020

Actueel: april 2013

DijkenLoopteam verspreidt Bevrijdingsvuur

In de nacht van vier op vijf mei haalt ons DijkenLoopteam het landelijk bevrijdingsvuur op in Wageningen. De ongeveer 20 hardlopers verspreiden dit vuur hierna over alle oorlogsmonumenten in de gemeente West Maas en Waal.

Het team staat onder leiding van Marion van de Veerdonk. Samen met Chris van Sonsbeek, David van Toor en Tonnie Bremer zal zij de volledige afstand van bijna 60 km lopen. De andere hardlopers leggen de afstand af als estafette.

Wethouder Bert van Swam moedigt het team aan bij de start om half twee ’s nachts in Wageningen. Onderweg ontsteken de teamleden bij elk oorlogsmonument in de gemeente West Maas en Waal een kaars.

Belangstellenden zijn daarbij van harte welkom. Vanaf de Trambaan in Boven-Leeuwen gaan alle deelnemers via Brouwersstraat, Nijverheidsstraat en Rozenstraat samen naar de Stoottroeperskapel aan de Pastoor Zijlmansstraat. Daar neemt burgemeester Thomas Steenkamp op zondagmorgen negen uur het bevrijdingsvuur in ontvangst.

Het DijkenLoopteam wordt begeleid door twee busjes van de gemeente West Maas en Waal die voor de veiligheid van de lopers en voor de andere weggebruikers hun zwaailichten zullen voeren.

Tijdschema verspreiding Bevrijdingsvuur (tijden bij benadering):
04:15 Wamel Dorpsstraat
04:45 Dreumel Waalbandijk
05:00 Dreumel Rooijsestraat
05:50 Alphen Burg. Baltussenplein
06:40 Maasbommel Raadhuisdijk
07:20 Appeltern Maasdijk
08:20 Boven Leeuwen Past. Schoenmakerstraat
08:30 Boven Leeuwen Trambaan (verzamelen alle teamleden)
09:00 Beneden Leeuwen Past. Zijlmansstraat (RK Kerkhof)
09:05 Beneden-Leeeuwen Past. Zijlmansstraat (Stoottroeperskapel)

Voor een prachtige sfeerimpressie verwijzen we graag naar de beelden die vorig jaar gemaakt zijn door Jos Kruisbergen en zijn geluidsman Geert Megens van Stichting Tweestromenland in Beeld en Geluid.

Nieuwe flyer van DijkenSport.nl

Onze nieuwe flyer is uit! Als je alles wilt weten over de onderdelen van DijkenSport.nl 2013 dan kun je nu de flyer downloaden.

Hierin kun je o.a. lezen waarom het koningsnummer voortaan Rivierenland Marathon heet en dat je dit jaar naast Skeeleren- ook kunt Steppen over Dijken.

Breng de flyer gerust onder de aandacht van je (sport-) vrienden, familie en kennissen!

Record Bourgondisch Fruitwandelen

Na een spannende nacht, waarin de server tot overmaat van ramp door overbelasting het eerste uur uitviel en onze website daardoor even niet bereikbaar was, is in een recordtijd van 11 uur het Bourgondisch Fruitwandelen helemaal volgeboekt!

Nooit eerder schreven zoveel wandelaars zo snel in voor deze unieke en altijd gezellige wandeltocht. Hieruit blijkt maar weer dat het Bourgondisch Fruitwandelen een zeer geliefd onderdeel van DijkenSport.nl is.

Als je onverhoopt te laat was met inschrijven, adviseren we je om in de komende periode onze Facebook Pagina in de gaten te houden. Misschien maak je dan alsnog kans op een startbewijs.

Voor de onderdelen hardlopen, wielrennen, skeeleren en steppen kan gewoon nog ingeschreven worden. Alleen voor het wielrennen geldt een limiet (250 deelnemers). Voor de andere onderdelen geldt geen limiet.

15 april: nacht van het nieuwe record?

Op 15 april om 0.00 uur start de inschrijving voor alle onderdelen van DijkenSport.nl. De ervaring leert dat met name het zeer populaire Bourgondisch Fruitwandelen binnen no-time vol zit. De limiet voor dit onderdeel is 2500 wandelaars. Vorig jaar was dit aantal al binnen 12 uur bereikt!

Er kan ingeschreven worden via onze eigen website maar ook via inschrijven.nl.

De komende tijd hebben we op Facebook diverse leuke acties voor alle onderdelen (wandelen, wielrennen, skeeleren, steppen en hardlopen) voor jullie in petto.

Om te beginnen is onze eerste actie gericht op Bourgondisch Fruitwandelen, met name de wandelaars die graag van hun nachtrust genieten!

Ga snel naar onze Facebook pagina en kijk hoe jij ervoor kunt zorgen dat je in de nacht van zondag op maandag geen wekker hoeft te zetten en lekker kunt blijven slapen…