4-5-6 september 2020

Actueel: september 2012

Reactie bestuur op vertrek commissie Bourgondisch Fruitwandelen

Aan alle betrokkenen van DijkenSport.nl,

Op 8 september 2012 heeft de commissie Bourgondisch Fruitwandelen van DijkenSport.nl besloten per direct te stoppen met haar activiteiten. Zij kan zich niet vinden in de werkwijze van het bestuur voor de organisatie van de vijf onderdelen van DijkenSport.nl.

Wij betreuren maar respecteren haar beslissing. Het Bourgondisch Fruitwandelen is een zeer populair onderdeel en staat bekend om een perfecte invulling door de desbetreffende commissie. Wij bedanken dan ook de commissie-leden voor de vele tijd, energie en motivatie die zij in de afgelopen acht jaar in het Bourgondisch Fruitwandelen hebben gestopt.

We hebben natuurlijk besloten dat het Bourgondisch Fruitwandelen een onderdeel blijft van DijkenSport.nl en willen snel een nieuwe commissie instellen die de taken van de vorige overneemt. We willen graag dat het Bourgondisch Fruitwandelen ook volgend jaar - mede dankzij alle vrijwilligers - weer een groot succes wordt!

In de bijlage vind je de brief die het bestuur deze week over dit besluit gestuurd heeft aan alle betrokkenen.

Namens het bestuur van DijkenSport.nl

Ton Gradussen, voorzitter
Masjel van Ooijen, secretaris

Zie jezelf in aktie!

Afgelopen zondag was Aktiefoto weer aanwezig om je sportieve prestatie op de gevoelige plaat vast te leggen. De deelnemers zijn voor de finish gefotografeerd en alle foto's zijn eenvoudig terug te vinden door het invoeren van je startnummer. Je kunt de foto's bekijken en bestellen in verschillende afdrukformaten en digitaal. Aktiefoto levert ook een mooi fotocertificaat met hierin je naam, startnummer, afstand en gelopen netto tijd vermeld. Kijk dus snel op www.aktiefoto.nl en zie jezelf in aktie!

Bourgondisch Fruitwandelen wederom succesvol

Onder ideale weersomstandigheden hebben ruim 2500 wandelaars zaterdag 1 september hun wandeltocht gemaakt door boomgaarden en weilanden, over dijken en door de uiterwaarden van de rivier de Waal. Al dan niet met behulp van bruggetjes werden verschillende terreinen bereikbaar gemaakt. Uiteindelijk bereikte iedereen met droge voeten, maar misschien wel met een natte rug, het buisend hart van Beneden Leeuwen. Op het dorpsplein was het vanaf 12.00 uur gezellig druk, en bleef het gezellig druk tot ver in de avond.

De organisatie Bourgondisch Fruitwandelen bedankt alle deelnemers voor de wijze waarop zij dit evenement tot een wandelfeest hebben verheven met hun gemoedelijkheid en gezelligheid. Zonder deelnemers geen feest. Maar ook zonder vrijwilligers is dit evenement niet uit te voeren. Wij prijzen ons gelukkig dat onze vrijwilligers de gehele dag, en sommigen nog vele dagen méér, zich tot het uiterste hebben ingezet om het draaiboek tot in de puntjes uit te voeren. En nog belangrijker, dat zij bleven meedenken waardoor de ontbrekende belangrijke details verder werden ingevuld. Naast al die lekkernijen werden de wandelaars verrast met hun bourgondisch kleding, hun gastvrijheid en hun gulle lach.

Volgend jaar, 2013, staat het evenement gepland voor zaterdag 31 augustus 2013. Dan zal voor de 9e maal het Bourgondisch Fruitwandelen worden gehouden. De inschrijving daarvoor start op maandag 15 april 2013. Jullie zijn weer van harte welkom!!!

Veel nieuwe parcoursrecords bij hardlopen

Waren het de prettige weersomstandigheden of was het het publiek dat de lopers hartstochtelijk aanmoedigde? Of hadden de lopers vandaag extra goede benen? Het ene parcoursrecord na het andere ging eraan! Op de individuele marathon prolongeerde Nico Serroen zijn titel en pakte de geldprijs die bij een nieuw record hoort. Hij finishte in 2.27.34 uur. Op de 10 km scherpte Wouter Jansen het record aan in een tijd van 31.17 min. En op de 5 km liepen Yannick Michiels en Christine Venhuizen in resp. 15.13 min. en 18.22 min. nieuwe parcoursrecords.

Mariëtte ten Bokkel won de individele marathon bij de vrouwen in een mooie tijd van 3.23.21 uur. Het duo Martijn Vergeer en Gert-Jan Baams kwam bij de estafetteteams in exact 2.54.00 uur als eerste over de streep. Jay Sauer (1.10.46 uur) en Ingrid Prigge (1.17.57 uur) stonden bij de halve marathon op het hoogste podium. Esmé Möricke won evenals vorig jaar de 10 km in een tijd van 38.50 min.

En ook de jeugddeelnemers zorgden voor een record. Nog nooit eerder stonden er zoveel kinderen aan de start! Dit jaar maar liefst 267 jongens en meisjes die de finish hebben gehaald. Een fantastische prestatie!

Dit jaar gaven we deelnemers aan de 50 km skeelertocht de keuze of ze al dan niet tijdregistratie wilden. Deze mogelijkheid werd met open armen ontvangen. Holger Mitterer klopte Willy van Dijk in 1.30.45 uur op de streep en Bauke Bollema werd derde. Bij de vrouwen was Miranda van der Loo de snelste in 1.37.34 uur, gevolgd door Annet Ophof en Nienke Bollema.

Bloedstollende finale Rabo Wieler Classic

De eerste keer de Rabo Wieler Classic in een nieuw jasje eindigde in een zeer spannende finale. Renners en publiek genoten van de 3 extra rondes die het peloton door het dorp maakte. Uiteindelijk besliste een fotofinish het podium. Jos de Vos won nipt voor Harold van Rooijen en de winnaar van vorig jaar Erik van Bekkum werd derde. Maar ook bij de dames was het verschil minimaal. Mady Kleeven was de snelste op de streep, maar het verschil met de nummer 2 Jacqueline van Vliet en de 3e vrouw Lotte van den Belt was minimaal.