4-5-6 september 2020

25

DijkenLoopWeekend wordt DijkenSport.nl

Het Maas en Waalse DijkenLoopWeekend heeft sinds 22 mei 2012 een nieuwe naam: DijkenSport.nl Dit wordt ook de naam van de nieuwe website die in de loop van juni de lucht ingaat. De organiserende stichting heeft aan de vooravond van de 13e editie van het veelzijdige en sportieve evenement op 1 en 2 september gekozen voor een naam die de lading beter dekt.

Het DijkenLoopWeekend is namelijk ooit begonnen als een hardloopwedstrijd met de DijkenMarathon als koningsnummer. In de loop der jaren is dit onderdeel uitgebreid met skeeleren, Bourgondisch Fruitwandelen, Rabo Wieler Classic, Rabo Dikke Banden Race en een twee daags BeweegFeest op het Dorpsplein van Beneden-Leeuwen. De namen van de vijf onderdelen blijven ook gewoon bestaan. Maar door DijkenSport.nl krijgen ze vanaf nu alle vijf meer en evenveel aandacht!

Bij een nieuwe naam hoort een nieuw logo dat goed aansluit bij doel en motto van DijkenSport.nl: ´Bewegen tot Bewegen´ resp. ´Sportief Genieten Dankzij de Dijken´. Het logo straalt dan ook voor jong en oud, actie, beweging, plezier en natuurlijk de aantrekkingskracht van dijken uit.
Het lijflied is niet voor niets al 13 jaar ´Dankzij de Dijken´ van Frits (Freek de Jonge en the Nits).

De nieuwe naam en het nieuwe logo werden onthuld bij De Tuinen van Appeltern tijdens een sponsorbijeenkomst door vertegenwoordigers van:

  • Business Club Maas en Waal – hoofdsponsor
  • De Gelderlander – media partner
  • Gemeente West Maas en Waal – facilitair partner

Hierna presenteerde Michel van Grunsven van Triple Double Sportmarketing uit Deurne een inspirerende bijeenkomst over ´(Sport)marketing & sponsoring anno 2012.