4-5-6 september 2020

Actueel: mei 2012

DijkenLoopWeekend wordt DijkenSport.nl

Het Maas en Waalse DijkenLoopWeekend heeft sinds 22 mei 2012 een nieuwe naam: DijkenSport.nl Dit wordt ook de naam van de nieuwe website die in de loop van juni de lucht ingaat. De organiserende stichting heeft aan de vooravond van de 13e editie van het veelzijdige en sportieve evenement op 1 en 2 september gekozen voor een naam die de lading beter dekt.

Het DijkenLoopWeekend is namelijk ooit begonnen als een hardloopwedstrijd met de DijkenMarathon als koningsnummer. In de loop der jaren is dit onderdeel uitgebreid met skeeleren, Bourgondisch Fruitwandelen, Rabo Wieler Classic, Rabo Dikke Banden Race en een twee daags BeweegFeest op het Dorpsplein van Beneden-Leeuwen. De namen van de vijf onderdelen blijven ook gewoon bestaan. Maar door DijkenSport.nl krijgen ze vanaf nu alle vijf meer en evenveel aandacht!

Bij een nieuwe naam hoort een nieuw logo dat goed aansluit bij doel en motto van DijkenSport.nl: ´Bewegen tot Bewegen´ resp. ´Sportief Genieten Dankzij de Dijken´. Het logo straalt dan ook voor jong en oud, actie, beweging, plezier en natuurlijk de aantrekkingskracht van dijken uit.
Het lijflied is niet voor niets al 13 jaar ´Dankzij de Dijken´ van Frits (Freek de Jonge en the Nits).

De nieuwe naam en het nieuwe logo werden onthuld bij De Tuinen van Appeltern tijdens een sponsorbijeenkomst door vertegenwoordigers van:

  • Business Club Maas en Waal – hoofdsponsor
  • De Gelderlander – media partner
  • Gemeente West Maas en Waal – facilitair partner

Hierna presenteerde Michel van Grunsven van Triple Double Sportmarketing uit Deurne een inspirerende bijeenkomst over ´(Sport)marketing & sponsoring anno 2012.

Bevrijdingsvuur opgehaald in Wageningen

In de nacht van 4 op 5 mei liepen 25 Dijkenlopers o.l.v. Marion van de Veerdonk en John Op den Camp zich een hele pikdonkere nacht lang het vuur uit hun sloffen omwille van de lieve vrede. Letterlijk. Omdat ze vanuit het diepst van hun hart dankbaar zijn voor de vrede en de vrijheid waarin we leven. Jos Kruisbergen en Geert Megens maakten er een mooie documentaire van, die te zien is op www.tweestromenlandinbeeldengeluid.nl of klik op deze link.

Het ophalen van het bevrijdingsvuur in Wageningen werd mede mogelijk gemaakt door facilitaire ondersteuning van de gemeente West Maas en Waal.

Awarduitreiking Leukste Hardloopevenement

De Maas en Waalse DijkenLoop van 2011 is op 3 mei tot het op één na leukste hardloopevenement van Nederland gekozen (categorie 1001-5000 deelnemers). Onze score was net iets lager dan die van Molenhoeks Makkie. Dat is ook een leuke loop in de regio Nijmegen.

De DijkenLoop feliciteert de organisatie van het ´Makkie´ natuurlijk van harte met de eerste plek.Vanaf de start van de internetverkiezing was het een nek-aan-nekrace. Beide evenementen hebben intensief campagne gevoerd die ook de nodige media-aandacht heeft opgeleverd.

De cijfers, die tot de uitslag hebben geleid, op een rijtje:
Molenhoeks Makkie: aantal deelnemers 1013; aantal stemmen 445; waardering 9,04; totaalscore 15,88
Maas en Waalse DijkenLoop: aantal deelnemers 2000; aantal stemmen 854; waardering 8,73; totaalscore 14,91